Geli diu que és de «sentit comú» concentrar a la Salus les urgències nocturnes del Pla de l'Estany

La consellera, sorpresa per la reacció del personal del CAP de Banyoles

La consellera Geli va defensar la concentració de les urgències nocturnes d'atenció primària a la clínica Salus Infirmorum adduint que d'aquesta manera «els metges i les infermeres d'atenció primària podran resoldre molt millor la urgència». Geli va fer aquestes declaracions després de visitar la sala de dissecció de la Facultat de Medicina de la UdG i en resposta a l'oposició que la majoria dels professionals del CAP de Banyoles que hauran de fer l'atenció continuada a la Salus van expressar recentment a aquest diari. L'Institut Català de la Salut (ICS) ha anunciat la intenció d'implantar el nou servei just abans de l'estiu o immediatament després.

La consellera de Salut es va mostrar sorpresa per la reacció dels professionals del CAP de Banyoles perquè, segons va afirmar, «hi ha un acord majoritari» amb ells. Tot i això, va admetre la possibilitat que n'hi hagi algun que, per raons laborals, «no ho vegi clar».

Els professionals del CAP de Banyoles que es veuran obligats a fer atenció continuada a la Salus van expressar, amb el suport dels sindicats SFIC i UGT, el seu desacord total amb el projecte de l'ICS adduint que el fet de situar aquest servei en un entorn hospitalari els obligarà a assumir més responsabilitats de les que els pertoquen i neguen que redundi en una millor qualitat en l'atenció al pacient. El personal reclama que el servei s'implanti a l'ambulatori.

Una sala de dissecció pionera

Geli va visitar ahir la sala de dissecció de la Facultat de Medicina de la UdG, una instal·lació pionera a l'Estat espanyol tant pel sistema de conservació dels òrgans –mitjançant la plastinació–, com per la incorporació d'imatges radiològiques. La vuitantena d'estudiants de medicina van començar a finals de gener les classes pràctiques d'anatomia en aquest espai, on passen una mitjana de quatre hores setmanals per adquirir les competències bàsiques per al diagnòstic, per comprendre la fisiopatologia i el tractament de les malalties. Un dels aspectes més innovadors d'aquesta sala de dissecció és que els òrgans i els cossos es preserven amb la tècnica de plastinació, que permet una millor conservació. Justament dijous va sortir publicada en el DOGC la creació de la Facultat de Medicina de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El CCM diu que s’ha estalviat 2,11 milions d’electricitat des del 2021 pel sanejament d’aigües

Mataró
ensenyament

L’exposició ‘Vedruna, 200 anys fent història’ s’inaugura a Girona

Girona
GIRONA

Talaran uns 150 arbres morts en 40 carrers de la ciutat

GIRONA
societat

L’arquebisbe dessacralitza l’Església de l’Esperit Sant tot i la resistència dels feligresos

barcelona

Premià de Mar tira endavant amb el nou model de selectiva enmig de les protestes veïnals

premià de mar
girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona