Educació

La UdG aprova el pla estratègic per enfilar cap al 2030

El claustre va donar llum verd al pla estratègic que ha de marcar el futur

L’escenari sobre el qual es treballarà serà el de la suma d’intel·ligències, la natural i l’artificial

El claustre universitari de la Universitat de Girona (UdG) va aprovar ahir en sessió extraordinària el pla estratègic UdG2030 i l’escenari sobre el qual es treballarà: la suma d’intel·ligències. Segons explica el rector de la UdG, Quim Salvi, la suma d’intel·ligències fa referència a la combinació de la intel·ligència natural amb la intel·ligència artificial i la interacció de les persones amb les màquines. Aquestes seran fonamentals per a les oportunitats de transformació social, de desplegament professional o de nous paradigmes d’aprenentatge en un futur immediat. La comunitat universitària hi va donar suport amb 51 vots favorables, 37 en contra i 11 abstencions.

El rector, Quim Salvi, defensa que UdG2030 és “un horitzó a llarg termini, un projecte col·lectiu, basat en les aportacions de tots els membres”. “És una aposta –destaca Salvi pel que fa al pla– que va en la direcció de la intel·ligència artificial; per això cal saber detectar quines són les tendències i prendre’n consciència.” I hi afegeix: “Com a comunitat universitària, quan aquest futur immediat ens arribi s’estarà en disposició d’encarar-ho amb les millors oportunitats que això representa. Estant, però, la intel·ligència humana al centre de treball col·lectiu.”

La intenció final és compartir un projecte conjunt, un eix que singularitzi la Universitat de Girona i sobre el qual pivoti el conjunt de l’acció universitària. En aquest sentit, la UdG s’alinea a l’entorn de la suma d’intel·ligències i la situa “en una molt bona posició per afrontar els reptes de futur”. El rector destaca que els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per al 2030, inclosos en la segona opció més votada, no queden exclosos de l’estratègia de la institució, sinó que han d’estar molt presents en “el desplegament de l’acció universitària”. La nova eina de participació, Som UdG –vegeu peça–, es va posar de llarg amb la creació del primer debat sobre el pla estratègic, amb l’objectiu de recollir idees i propostes.

La segona opció més votada va ser la que fa referència al desenvolupament sostenible, que va rebre 46 vots favorables, 36 en contra i 17 en blanc. Finalment, la tercera opció, la que s’articulava a l’entorn de l’esperit emprenedor, va ser rebutjada pels assistents amb 65 vots en contra, 21 a favor i 13 en blanc.

LA FRASE

Estem davant d’un horitzó amb un projecte basat en les aportacions de tots els membres
Quim Salvi
rector de la universitat de girona (UdG)

Una aposta per la participació oberta a la societat

El debat per perfilar el pla estratègic ha estat un procés de participació obert en què s’han escoltat moltes veus i actors. Precisament, aquest equip té com un dels seus objectius aquest. Arran d’això, la UdG és la primera de l’Estat que disposa d’una plataforma en línia de participació, Som UdG, adreçada a la comunitat educativa, però a la vegada oberta al conjunt de la societat. L’objectiu de la nova eina és generar debats i propostes per decidir accions futures per incorporar a l’acció de govern. Un dels punts forts és la possibilitat que el ciutadà hi pugui participar. Per això la plataforma permet que tothom pugui obrir un debat o bé participar en algun de ja creat, a més de donar la seva opinió sobre el pla estratègic de la UdG, després de registrar-se amb el nom i el DNI. En canvi, les votacions es reservaran per a la comunitat universitària, estudiants, professors, investigadors i personal d’administració i serveis. Les propostes poden néixer dels debats o bé introduir-se directament. Abans de passar-se a votació, hauran de tenir un cert quòrum (5%), si bé no se serà estricte en aquest punt. La plataforma s’ha desenvolupat amb l’entorn Consul, un programari lliure.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ALBA CUEVAS
DIRECTORA DE SOS RACISME A CATALUNYA

“Els menors migrants volen formar-se i no estar al carrer”

barcelona

Repunt de multes a la cruïlla Barcelona-Grahit de Girona

girona

Miren d’avançar les obres del Brugulat de Banyoles

BANYOLES
Religió

El pare Butinyà, camí de Roma

BANYOLES

Sancionen 23 cotxes al pàrquing de Canalejas el primer cap de setmana

girona

Un euro invertit en salut mediambiental pediàtrica té un retorn de 10.000

Olot
Economia

Dos morts en accidents de trànsit a Llinars i Arbúcies

societat

Beatifiquen el doctor Marià Mullerat a la catedral de Tarragona

Les persones amb tuberculosi baixen del miler

barcelona