Educació

La UdG aprova el pla estratègic per enfilar cap al 2030

El claustre va donar llum verd al pla estratègic que ha de marcar el futur

L’escenari sobre el qual es treballarà serà el de la suma d’intel·ligències, la natural i l’artificial

El claustre universitari de la Universitat de Girona (UdG) va aprovar ahir en sessió extraordinària el pla estratègic UdG2030 i l’escenari sobre el qual es treballarà: la suma d’intel·ligències. Segons explica el rector de la UdG, Quim Salvi, la suma d’intel·ligències fa referència a la combinació de la intel·ligència natural amb la intel·ligència artificial i la interacció de les persones amb les màquines. Aquestes seran fonamentals per a les oportunitats de transformació social, de desplegament professional o de nous paradigmes d’aprenentatge en un futur immediat. La comunitat universitària hi va donar suport amb 51 vots favorables, 37 en contra i 11 abstencions.

El rector, Quim Salvi, defensa que UdG2030 és “un horitzó a llarg termini, un projecte col·lectiu, basat en les aportacions de tots els membres”. “És una aposta –destaca Salvi pel que fa al pla– que va en la direcció de la intel·ligència artificial; per això cal saber detectar quines són les tendències i prendre’n consciència.” I hi afegeix: “Com a comunitat universitària, quan aquest futur immediat ens arribi s’estarà en disposició d’encarar-ho amb les millors oportunitats que això representa. Estant, però, la intel·ligència humana al centre de treball col·lectiu.”

La intenció final és compartir un projecte conjunt, un eix que singularitzi la Universitat de Girona i sobre el qual pivoti el conjunt de l’acció universitària. En aquest sentit, la UdG s’alinea a l’entorn de la suma d’intel·ligències i la situa “en una molt bona posició per afrontar els reptes de futur”. El rector destaca que els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per al 2030, inclosos en la segona opció més votada, no queden exclosos de l’estratègia de la institució, sinó que han d’estar molt presents en “el desplegament de l’acció universitària”. La nova eina de participació, Som UdG –vegeu peça–, es va posar de llarg amb la creació del primer debat sobre el pla estratègic, amb l’objectiu de recollir idees i propostes.

La segona opció més votada va ser la que fa referència al desenvolupament sostenible, que va rebre 46 vots favorables, 36 en contra i 17 en blanc. Finalment, la tercera opció, la que s’articulava a l’entorn de l’esperit emprenedor, va ser rebutjada pels assistents amb 65 vots en contra, 21 a favor i 13 en blanc.

LA FRASE

Estem davant d’un horitzó amb un projecte basat en les aportacions de tots els membres
Quim Salvi
rector de la universitat de girona (UdG)

Una aposta per la participació oberta a la societat

El debat per perfilar el pla estratègic ha estat un procés de participació obert en què s’han escoltat moltes veus i actors. Precisament, aquest equip té com un dels seus objectius aquest. Arran d’això, la UdG és la primera de l’Estat que disposa d’una plataforma en línia de participació, Som UdG, adreçada a la comunitat educativa, però a la vegada oberta al conjunt de la societat. L’objectiu de la nova eina és generar debats i propostes per decidir accions futures per incorporar a l’acció de govern. Un dels punts forts és la possibilitat que el ciutadà hi pugui participar. Per això la plataforma permet que tothom pugui obrir un debat o bé participar en algun de ja creat, a més de donar la seva opinió sobre el pla estratègic de la UdG, després de registrar-se amb el nom i el DNI. En canvi, les votacions es reservaran per a la comunitat universitària, estudiants, professors, investigadors i personal d’administració i serveis. Les propostes poden néixer dels debats o bé introduir-se directament. Abans de passar-se a votació, hauran de tenir un cert quòrum (5%), si bé no se serà estricte en aquest punt. La plataforma s’ha desenvolupat amb l’entorn Consul, un programari lliure.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els alcaldes del Berguedà diuen no a la incineradora de Cercs

Capolat
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Pluja, neu i vent a partir de migdia

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Canvis importants per a divendres

Barcelona

Barcelona gestionarà a partir de desembre el Port Olímpic i preveu el tancament de les discoteques abans de l’estiu

Barcelona

Els danys per la llevantada de l’octubre a les comarques de Ponent ja sumen més de 21 milions

Lleida

Agents econòmics, socials i educatius reclamen un “canvi de mentalitat” per fer de l’FP la primera opció pels joves

Barcelona

‘Open Arms’ rescata 73 immigrants al Mediterrani, 26 d’ells menors

Roma

El Govern obrirà 4 nous serveis d’atenció a dones que pateixin violència masclista

Barcelona

Acaba amb 33 detinguts l’operació de la Guàrdia Civil contra el tràfic de drogues a diversos punts de l’Estat

Lleida