Societat

Un vermut formatger, novetat de la Fira Europea del Formatge de Ripoll

Tindrà lloc aquest cap de setmana a la plaça de la Lira i aplegarà catorze elaboradors

També hi haurà parades de productes afins com ara vi i cervesa

El vermut formatger, organitzat per Murgarols, és la principal novetat de la Fira Europea del Formatge, organitzada per l’Ajuntament de Ripoll en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i l’Associació Ruta Europea del Formatge. Aquesta activitat es durà a terme a partir de les dotze del migdia del diumenge vinent i durarà dues hores. La fira, que se celebra a la plaça de la Lira, reunirà productors de formatge i punts de venda de productes afins, com ara vins i cerveses.

En aquesta ocasió, els productors de formatges del Ripollès que hi participaran són sis. Es tracta de Roura Soler, Muuu Beee, Palou, Pujol Orra, Mas el Lladre i Les Vaques d’en Mel. A més, hi haurà representació de vuit territoris: DO Idiazabal, DO Cabrales, DO Maó-Menorca, DOP Torta del Casar, DOP Beira Baja, DOP Nisa, DO Flor de Guía i Quesos de Vilalluenga.

El primer dia de fira, l’horari de venda i degustació, serà de les 10.00 h a 19.45 h, ininterrompudament. A partir de les 20.00 h, se celebrarà un sopar especial de tapes amb productes dels territoris participants en la fira, batejat com la Cheese Route. L’endemà, l’horari de venda i degustació serà de 10.00 h a 20.00h, ininterrompudament.

Durant tot el cap de setmana, es podran degustar menús especials als restaurants adherits, que estaran anunciats a la mateixa plaça i visiblement identificats; es podrà visitar una formatgeria, i conèixer Ripoll amb el trenet turístic. A més, s’han programat diverses activitats per a infants i famílies per als dos dies de fira.

LA DATA

21.09.19
és el primer dia
de la fira del formatge d’àmbit europeu, que s’allarga fins a l’endemà, el dia 22.

LA XIFRA

6
formatgeries
de la comarca del Ripollès participen en la fira, en què n’hi haurà catorze en total.

Una mostra sense intermediaris

Del productor al consumidor és el lema de la Fira Europea del Formatge de Ripoll, que arriba a la cinquena edició. Amb aquest lema, es pretén remarcar que és una fira sense intermediaris. Hi participen, doncs, solament productors de formatge. És un valor afegit, segons l’organització, conèixer el producte sense intermediaris, amb accés directe a la història de cada formatge de primera mà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia