Societat

Casa Cacao omple Girona d’aroma de la millor xocolata

Des d’ahir a la tarda, la xocolateria, la botiga i l’obrador funcionen a ple rendiment, un cop inaugurat el nou projecte de Jordi Roca, i dimecres obrirà l’hotel, dirigit per Anna Payet

Amb una emoció indissimulada als ulls, Anna Payet i Jordi Roca van inaugurar, ahir, Casa Cacao , el nou projecte que porta la marca d’El Celler de Can Roca a la ciutat. Un cúmul de sentiments que van alliberar-se, després de dos anys portant a terme aquest “somni fet realitat”, com van manifestar els seus impulsors, sobretot en el moment en què junts –acompanyats per Damián Allsop, el mestre de dolç de Jordi Roca, reincorporat a l’equip– van treure els papers protectors dels finestrals per descobrir allò que fa dies s’amagava a l’interior de l’emblemàtic edifici de l’antiga clínica Esperança, ara renovat de forma exquisida.

Com aquell qui obre un regal, compartit, perquè no eren pocs els vianants i curiosos que estaven expectants per aquest moment anunciat i esperat. Una acte inaugural modest, sense parafernàlia, que precedia l’obertura de portes, a la tarda, de la botiga i la xocolateria situades al vessant del carrer Ginesta; mentre que l’obrador, en ple funcionament de fa dies, disposa d’un espai visible a peu de carrer –plaça de Catalunya– que permet mostrar com es treballa el cacau, des del gra, i s’elabora la xocolata. El mateix producte, la xocolata amb cacau d’alta qualitat, se serveix en forma de begudes fredes i calentes i elaboracions sòlides al gastrobar.

Explica Jordi Roca que la idea del projecte va néixer quan un dia al restaurant, amb els seus germans, es plantejaven un repte: “Podem fer xocolata a casa? I ho vam fer, a El Celler, i era bona”. “L’especialització en la xocolata que va desenvolupar Allsop, després de la primera etapa amb nosaltres, el va portar a treballar amb xocolata, però ni ell ni jo mai no l’havíem elaborada des de zero. Aquest ha estat un nou repte per ambdós”, declara Roca. La filosofia del repte que els empeny entén l’elaboració de la xocolata com “un cercle perfecte”, seguint el camí del moviment Bean to bar: “Comprem directament el gra de cacau t als seus productors en petites comunitat del Perú, Veneçuela, Colòmbia i l’Equador.”

L’hotel, dimecres

Casa Cacao no s’atura aquí. A les plantes superiors de l’edifici, l’hotel Casa Cacao, que rebrà els primers clients a partir de dimecres, culmina un altre somni personal, en aquest cas d’un altre membre de la família Roca, Anna Payet, que assumint la direcció de l’establiment compleix amb una assignatura vocacional pendent. Vinculada a l’àmbit turístic des del món docent durant vint anys, i còmplice de l’activitat d’El Celler de Can Roca des dels inicis, Payet veu en l’hotel la possibilitat de poder rebre el testimoni de la filosofia de l’hospitalitat de la família Roca: “Volem ser ambaixadors de la ciutat dels nostres clients.”

Integrat amb l’obrador, la botiga i la xocolateria, l’hotel boutique de Casa Cacao ocupa les quatre plantes superiors de l’edifici i disposa de quinze habitacions càlides, amples i confortables. Tant el mobiliari com el tèxtil han estat dissenyats a mida i de manera artesanal, cuidant fins a l’últim detall.

La terrassa de la planta superior és un espai d’ús exclusiu per als clients de l’hotel on es podrà gaudir d’uns complets esmorzars –ideats per Joan Roca– basats en productes de proximitat i, com no podria ser d’altra manera, en la xocolata del propi obrador de la planta baixa. També des de la terrassa, els hostes de l’hotel podran contemplar una de les millors vistes de la ciutat de Girona.

El projecte d’interiorisme ha estat fet per Sandra Tarruella Interioristas, l’execució de l’obra, per Arcadi Pla i el projecte arquitectònic ha estat encarregat a l’equip de Callís Marès Arquitectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia