Medi ambient

societat

Pagesos garrotxins, implicats en la millora de la gestió del Parc Natural

El Departament d’Acció Climàtica i un nombre important d'explotacions ramaderes del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa col·laboren en un projecte per una millor gestió de l’espai.  ‘Fet al parc’ és una iniciativa engegada el 2019 i que ofereix promoció i assessorament als pagesos per part del Departament, sobre les activitats que fan des de les diferents explotacions que hi participen. A canvi, el parc natural es beneficia de la bona gestió que fan aquests pagesos amb la producció de productes de proximitat. La directora general d’Agricultura i Ramaderia d’Acció Climàtica, Elisenda Guillaumes, destaca la importància de la iniciativa perquè Catalunya “no pot competir en preu, però hem de competir en qualitat”, segons recull l'ACN. Aquest dimarts ha tingut lloc l’acte de renovació d’adhesió a la iniciativa, a la qual s’han sumat 25 explotacions agràries i ramaderes, part de les quals ja es van sumar al projecte quan es va posar en marxa l’any 2019. El conjunt de les 25 explotacions adherides a Fet al Parc gestionen 798 hectàrees de pastures obertes i arbrades, 322 de cultius i 4,5 d’horta, i sumen un total de 600 caps de boví, 2.400 d’oví, 1.400 de porcí, 180 de cabrum, 5.300 d’aviram i 300 ruscs d’abelles. 

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, ha afirmat que “es tracta d’una iniciativa ja plenament consolidada que posa en relleu els beneficis de teixir aliances i estratègies conjuntes amb el sector primari”. “És fonamental desenvolupar sinergies encaminades a mantenir i promoure un ús sostenible de l’activitat pagesa, basada en la rendibilitat econòmica i compromesa en el procés de conservació i millora dels valors naturals i culturals”, ha afirmat Vilahur. En aquest sentit, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural ha explicat que es vol estendre aquest model a altres parcs. “Ja s’està desenvolupant experiències similars en alguns parcs, com el de l’Alt Pirineu o Cap de Creus, però el que volem és estandarditzar un model de treball per posar en valor aquests productes agrícoles i ramaders que contribueixen a la conservació de la natura i, al mateix temps, també garanteixen la dinamització rural”, ha declarat Marc Vilahur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Un patró alimentari de Sant Joan de Déu incrementa un 20% el nombre de nens que mengen verdura

barcelona
societat

Lliuren 11.000 firmes per aturar el trasllat dels usuaris de la residència de Reus

Reus
GIRONA

Revisions oftalmològiques per a 36 nens en situació vulnerable

GIRONA
urbanisme

Els pisos de la Torre Barceló de Mataró seran de compra i no de lloguer

Mataró
societat

Simulacre de risc químic al Baix Llobregat, el Barcelonès i els dos vallesos dimecres

Barcelona
PALOL DE REVARDIT

Faran una àrea de descans de la via verda a l’antiga Oficina de Turisme

PALOL DE REVARDIT
Palamós

Comencen les obres del centre i hospital de dia per a gent gran La Porxada

PALAMÓS
societat

A judici per tallar les vies dels ferrocarrils durant la vaga del 8-M de 2018

Terrassa
SOCIETAT

Tanquen puntualment dos parcs infantils de Pineda per culpa dels actes incívics

Pineda de Mar