Societat

The Tyets i Stay Homas, reclams musicals del Temps d’Espàrrecs

Pagesos, restaurador, entitats i Ajuntament s’uneixen per mostrar el producte estrella de l’horta gavanenca

Enguany, The Tyets i Stay Homas seran el reclam musical del Temps d’Espàrrecs, la celebració que s’estendrà entre el 25 d’abril i el 5 de maig i que tindrà com a epicentre la Fira d’Espàrrecs. La principal festa de Gavà aplega pagesos, restauradors i entitats, que, en col·laboració amb l’Ajuntament, conviden a tastar l’espàrrec blanc, el producte més emblemàtic de l’horta gavanenca.

Una dotzena de pagesos cultiven aquest producte durant poc més de dos mesos. Des de fa gairebé un segle s’exposa a la fira de Gavà, que enguany compleix la 69a edició. El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, ha expressat aquesta matí en la presentació del programa la seva il·lusió per celebrar el centenari, tot i que “no hi ha relleu generacional”. La reducció de pagesos es compensa per la implicació d’altres sectors, com l’associatiu i el gastronòmic, ha valorat, i ha posat l’èmfasi el paper de l’Ajuntament, “el pal de paller” de la celebració.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha destacat que “hi ha una tradició ferma de posar en valor el nostre producte agrari, el nostre estimat espàrrec”. Una exhibició que havia tingut format de fira de cap de setmana i que, arran de la pandèmia, es va estendre amb un programa més ampli, en què participen unes 30.000 persones. L’apartat musical inclourà també les actuacions de Varry Brava, Maruja Limón, Soulmates, Cash Caravan i un tribut als Hombres G. La fira es farà el cap de setmana del 3 al 5 de maig a la plaça Jaume Balmes, i tindrà com a punt fort la mostra agrícola, amb espectaculars paneres de verdures i llavors. Entitats locals i centres educatius faran també paneres, fora de concurs. El 4 de maig serà el torn de la mostra d’entitats, i hi haurà també mercat de pagès.

Una vintena de restauradors oferiran diferents versions de l’ús de l’espàrrec blanc. Hi haurà tallers de gastronomia i degustació de platets el cap de setmana de la fira. A més, a partir del 25 d’abril es podrà degustar menús temàtics als restaurants adherits al GastroGavà a la Carta. Àngel Marín, president del gremi de restauradors, ha expressat el compromís del sector per difondre l’espàrrec blanc. “No podem permetre que Gavà perdi un producte tan representatiu”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Milers de joves es manifesten contra el capitalisme i per un futur més verd i “digne”

Barcelona
SOCIETAT

Les gambes atrauen milers de visitants a la seva fira de Palamós

palamós
successos

Es confirma el feminicidi d’una veïna de Tarragona a mans del seu fill

Tarragona
SOCIETAT

Bancs per a la diversitat sexual al barri de Germans Sàbat

girona
educació

L’Institut Ca n’Oriac de Sabadell, premi Baldiri Reixac a l’escola transformadora

L’Espluga de Francolí
SOCIETAT

Tallers i signatura d’autors en la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

girona
Mobilitat

Cadena humana per demanar la connexió en metro de la Trinitat Nova i la Trinitat Vella

Barcelona
MEDI AMBIENT

Recullen 230 quilos de brutícia en dues hores a la platja de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Compres a l’aire lliure a la Botiga al Carrer de Girona

girona