Societat

Gósol prepara un dia dedicat al pèsol negre

El municipi oferirà el 29 d'octubre una mostra gastronòmica de la varietat

Gósol està deci­dit a demos­trar que el pèsol negre que es cul­tiva a la seva zona és sin­gu­lar. Segons Car­les Riu, un dels cinc pro­duc­tors que hi ha al poble, “el pèsol que es cul­tiva aquí és dife­rent del que es cul­tiva a la resta de Cata­lu­nya perquè no neces­sita pes­ti­ci­des, ja que la tem­pe­ra­tura és idònia per al seu cul­tiu”.

Par­tint d'aquesta base, l'Agència de Desen­vo­lu­pa­ment del Ber­guedà i el muni­cipi gosolà pre­pa­ren una mos­tra gas­tronòmica del pèsol negre que es durà a terme el 29 d'octu­bre i que pretén ser­vir com a eina perquè la gent “vin­culi aquest pro­ducte i la nos­tra comarca”, va dir ahir l'alcalde, Lluís Camp­majó, en la roda de premsa de pre­sen­tació de la mos­tra.

Des de l'agència, Edu­ard Bar­cons va expli­car que tre­ba­llarà per “acon­se­guir una marca de qua­li­tat ter­ri­to­rial, sigui a través d'una indi­cació geogràfica pro­te­gida (IGP) o d'una deno­mi­nació d'ori­gen pro­te­gida (DOP)”.

La mos­tra gas­tronòmica del 29 d'octu­bre serà una eina més dins el procés divul­ga­tiu que impulsa l'agència. Gósol dedi­carà tot un dia al pèsol negre amb actes molt diver­sos, com ara una peso­lada, una demos­tració de cuina moderna a càrrec de Diego Alías, una xer­rada sobre les poten­ci­a­li­tats de la vari­e­tat, de Toni Mas­sanés, i un mer­cat agro­a­li­men­tari amb la presència de pro­duc­tors del Parc Natu­ral del Cadí-Moi­xeró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia