Gastronomia
Paul Bocuse, el pare de “la nouvelle cuisine” mor al 91 anys
Paul Bocuse, impulsor de la nouvelle cuisine francesa i el cuiner més cèlebre del seu país, ha mort aquest dissabte als 91 anys, segons ha anunciat la seva família.
“La gastronomia està de dol. El senyor Paul era França. Simplicitat i generositat. Excel·lència i art de viure. El Papa de la gastronomia ens ha deixat”, ha anunciat el ministre de l’Interior, Gérard Collomb, en un missatge a Twitter .
Paul Bocuse est mort, la Gastronomie est en deuil.
— Gérard Collomb (@gerardcollomb) January 20, 2018
Monsieur Paul, c’était la France. Simplicité & générosité. Excellence & art de vivre.
Le pape des gastronomes nous quitte. Puissent nos chefs, à Lyon, comme aux quatre coins du monde, longtemps cultiver les fruits de sa passion. pic.twitter.com/XI0ozzzGJK
El president de França, Emmanuel Macron, també li ha retut homenatge en un tuit : “Bocuse ja no hi és. Els xefs ploren a les seves cuines, a l’Elisi i per tot França. La gastronomia francesa continuarà sentint-se’n orgullosa.”
Paul Bocuse n’est plus là. Les chefs pleurent dans leur cuisine, à l’Élysée et partout en France. La gastronomie française continuera à le rendre fier. https://t.co/gm7M9ztBua
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) January 20, 2018
Bocuse, nascut l’11 de febrer del 1926, prop de Lyon, tenia entre els seus rècords haver acompanyat el seu nom de tres estrelles Michelin des de fa més de 50 anys. Va ser designat cuiner del segle per guies com Gault et Millau.