Societat

La UdG, motor del tercer Congrés Català de la Cuina

S’organitza a escala nacional i des de Girona es planteja un ambiciós programa per radiografiar l’estat de la cuina

La Universitat de Girona (UdG) organitzarà a la demarcació el III Congrés de Cuina Catalana 2018 -2019, una ambiciosa iniciativa que se celebra simultàniament, i durant un any, a tot Catalunya. El president de la Comissió Territorial de Girona, Ramon Moreno i Amich, explica que el congrés, que s’iniciarà a Girona el 28 de maig, parteix de la constatació d’haver desenvolupat un model de creixement i d’èxits sobre la gastronomia: “El congrés serà una oportunitat d’anàlisi i reflexió sobre què ha esdevingut la nostra cuina durant els últims 20 anys, però, alhora, volem respondre a la necessitat de consolidar aquesta fórmula d’èxit, millorar-la i garantir-la per a les pròximes dècades.” Per a Moreno, aquesta anàlisi ha de permetre una reflexió per mirar cap a l’horitzó del 2025, un nou punt estratègic en el calendari europeu. Per això es vol analitzar lz cuina des de tots els punts de vista: administratiu, legal, formatiu, de promoció, entre molts altres temes. L’assistència és gratuïta i els actes s’aniran promocionant al llarg de l’any, fins a la presentació de les conclusions. El congrés, que té com a presidents d’honor els germans Roca del Celler de Can Roca, disposa d’un comitè d’una trentena d’experts.

Entre els molts precedents, previs al tercer congrés, destaquen l’encàrrec que va fer el 2015 la Generalitat a la Universitat de Barcelona per dur a terme la creació d’una estructura de recerca gastronòmica; la creació del Centre d’Innovació en Gastronomia de Girona 2016 per part de la UdG i el Celler de Can Roca, i la Comunitat RIS3CAT Gastronomia, entre altres.

LA FRASE

És una oportunitat per analitzar la cuina i prendre consciència del que cal fer d’ara endavant
Ramon Moreno i Amich
PResident de la comissió territorial del congrés

Una experiència que va néixer fa trenta-set anys

El 14 de gener de 1980 un grup de persones, molts d’ells cuiners, es va reunir a Sant Pol de Mar donant resposta a una petició de la Generalitat de Catalunya per a la creació d’un organisme que volgués estar atent a la cuina del país. Així va néixer el Consell Català de la Cuina, generador i impulsor, uns mesos més tard, del I Congrés Català de la Cuina. El primer es va celebrar el 1981 i el segon el 1994, ara fa vint-i-quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El risc de rebrot baixa però encara és molt alt a la regió

girona
SANT FELIU DE PALLEROLS

Homenatge al maqui Palau a Sant Quirze de Colltort

societat

FHG Fòrum repensa el futur de l’alimentació, el turisme i la gastronomia a Barcelona

El Celler de Can Roca reobre avui les portes del restaurant

GIRONA

Mateixos símptomes però infecció diferent

Figueres

Cribratge massiu en un institut de Canet de Mar

canet de mar
Jutgen els acusats de fer esclatar un caixer

Jutgen els acusats de fer esclatar un caixer

girona
Denuncien una sala on es feien classes de ball

Denuncien una sala on es feien classes de ball

blanes
societat

Gairebé 22.000 alumnes confinats, però la situació pandèmica millora