Societat

La UdG, motor del tercer Congrés Català de la Cuina

S’organitza a escala nacional i des de Girona es planteja un ambiciós programa per radiografiar l’estat de la cuina

La Universitat de Girona (UdG) organitzarà a la demarcació el III Congrés de Cuina Catalana 2018 -2019, una ambiciosa iniciativa que se celebra simultàniament, i durant un any, a tot Catalunya. El president de la Comissió Territorial de Girona, Ramon Moreno i Amich, explica que el congrés, que s’iniciarà a Girona el 28 de maig, parteix de la constatació d’haver desenvolupat un model de creixement i d’èxits sobre la gastronomia: “El congrés serà una oportunitat d’anàlisi i reflexió sobre què ha esdevingut la nostra cuina durant els últims 20 anys, però, alhora, volem respondre a la necessitat de consolidar aquesta fórmula d’èxit, millorar-la i garantir-la per a les pròximes dècades.” Per a Moreno, aquesta anàlisi ha de permetre una reflexió per mirar cap a l’horitzó del 2025, un nou punt estratègic en el calendari europeu. Per això es vol analitzar lz cuina des de tots els punts de vista: administratiu, legal, formatiu, de promoció, entre molts altres temes. L’assistència és gratuïta i els actes s’aniran promocionant al llarg de l’any, fins a la presentació de les conclusions. El congrés, que té com a presidents d’honor els germans Roca del Celler de Can Roca, disposa d’un comitè d’una trentena d’experts.

Entre els molts precedents, previs al tercer congrés, destaquen l’encàrrec que va fer el 2015 la Generalitat a la Universitat de Barcelona per dur a terme la creació d’una estructura de recerca gastronòmica; la creació del Centre d’Innovació en Gastronomia de Girona 2016 per part de la UdG i el Celler de Can Roca, i la Comunitat RIS3CAT Gastronomia, entre altres.

LA FRASE

És una oportunitat per analitzar la cuina i prendre consciència del que cal fer d’ara endavant
Ramon Moreno i Amich
PResident de la comissió territorial del congrés

Una experiència que va néixer fa trenta-set anys

El 14 de gener de 1980 un grup de persones, molts d’ells cuiners, es va reunir a Sant Pol de Mar donant resposta a una petició de la Generalitat de Catalunya per a la creació d’un organisme que volgués estar atent a la cuina del país. Així va néixer el Consell Català de la Cuina, generador i impulsor, uns mesos més tard, del I Congrés Català de la Cuina. El primer es va celebrar el 1981 i el segon el 1994, ara fa vint-i-quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona