gastronomia

Els Gourmets gaudeixen del menú del caldo al Joan Gatell

Els Gourmets de Tarragona han celebrat el sopar del mes d'abril al restaurant Joan Gatell, sens dubte un dels més emblemàtics de la nostra Costa Daurada, per assaborir el nou menú que Joan Pedrell i el seu equip han introduït a la carta i que és diu «del caldo». Seguint la línia d'una excel·lent cuina marinera tradicional, que des de l'any 1914 ofereix Casa Gatell, fundada per l'avi de l'actual propietari, ara s'ha incorporat un menú com el que feien els pescadors de Cambrils a les barques. Constava d'una bullida de peix i patates que menjaven amb allioli, amb el caldo sobrant del qual elaboraven l'arròs o els fideus. Els Gourmets de Tarragona no es van voler perdre l'oferta gastronòmica i van degustar aquest menú essencial de la cuina marinera de Cambrils, que comença amb un aperitiu, tonyina vermella del Mediterrani amb vinagreta d'olives negres i escalunyes, seguit d'una primera part del menú del caldo, caldereta de peixos de roca i marisc amb patates, i d'una segona part d'arròs o fideus a banda (rossejat o fideus rossos), i que acaba amb les postres: menjar blanc amb gelat de menjar blanc i bunyols de vent, borreguets de festejar i carquinyolis, a més dels petit-fours. En aquesta ocasió els vins són aportats pel celler Concavins, de Barberà de la Conca: Clos Montblanc, Xipella blanc 2008, sauvignon blanc 2008, chardonnay 2008 i Masia Les Comes 2004 (elaborat amb les varietats 70% cabernet sauvignon i 30% merlot), tots ells de la denominació d'origen de la Conca de Barberà, que van ser presentats pel mateix director general del celler, Antoni Casablancas. L'invitat d'honor d'aquest sopar va ser Joan Maria Adsera, director de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, que en el seu parlament va començar explicant el desenvolupament de la sanitat al nostre país dut a terme pel govern de Jordi Pujol, així com el model adoptat que avui dia s'està exportant a molt altres països, per concretar seguidament en l'àmbit de la sanitat a les comarques tarragonines i exposar la tasca d'aquesta xarxa de Santa Tecla en l'aspecte sanitari i social. Al final del sopar, Pedrell va explicar el menú ofert als Gourmets i també els orígens i trajectòria culinària de l'establiment, que té 96 anys de història. Tot seguit es van presentar els dos nous socis que s'incorporen al col·lectiu Gourmet a Tarragona: Francisco Durán, de Bankinter, i Sergio Montero, de Bancaja. Els assistents van rebre, després de l'exquisit sopar, el darrer número de la revista Gastronomia i turisme i una botella d'oli del celler Concavins.

Adreça: Passeig Miramar, 26. 43850. Cambrils Telèfon: 977 36 00 57. Fax: 977 79 37 44. Horari: De 13.00 a 16.00 h i de 20.30 a 23.00 h. Tancat: diumenge a la nit, dilluns, Nadal i gener. Serveis: Aire condicionat, terrassa i menjadors privats. Targetes de crèdit: American Express, Diners, Master Card, 6000 i Visa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tradicions

600 anys de gegants al Museu Etnològic

Barcelona
PALAFRUGELL

Creen una comissió tècnica per redactar l’ordenança d’estalvi d’aigua

PALAFRUGELL
ensenyament

Tots els aspirants a mestre hauran de superar les Proves d’Aptitud Personal per passar a segon

barcelona

Vaga a Farré Logistics per l’acomiadament del delegat sindical

caldes de malavella
Salut

Neix el CareCityLab, el centre de cures i recerca sociosanitària de Mataró

mataró
GIRONA

Tocs de Vi de l’Empordà es trasllada a la Devesa

GIRONA
successos

Mor en tallar-se el braç al colpejar un vidre durant una discussió amb la seva dona

El Perelló

Premis pels concursos de foment de la lectura i l’escriptura

girona
FIGUEREs

Alumnes de l’Amistat creen dos itineraris per descobrir les Salines

FIGUERES