Societat

Gaudir d’un autèntic dinar de matança a la Cellera

És un dels actes més esperats de la Fira i Festa de la Matança del Porc de diumenge

La fira també potencia l’esmorzar de pagès, els tastets i la demostració de productes elaborats amb porc

La Cellera de Ter ultima els preparatius per celebrar, diumenge, la 47a edició de la Fira i Festa de la Matança del Porc, una de les celebracions més multitudinàries de la vila que rep visites d’arreu del territori català. El tret diferencial: “poder gaudir d’un autèntic dinar de matança, l’àpat més genuí del món rural, amb mongetes vermelles tradicionals de l’entorn, xinxarrells (com es diuen a la Cellera els greixons), amanida i carn a la brasa (entre altres amb fetge amb mantellina, plat típic cellerenc) i una taronja per postres”, destaquen fonts de l’organització, el Centre Cultural Parroquial de La Cellera, que també subratllen que l’àpat se serveix, “ningú s’ha d’aixecar”. Amb tot això esperen l’assistència habitual, d’entre vuit-centes i mil persones (en cas de pluja es fa al pavelló). La mostra, però, comença ja de bon matí amb un bon esmorzar de pagès, una activitat que en aquesta edició s’ha potenciat juntament amb les demostracions d’elaboració de productes fets amb porc i els tastets. Així, fins al migdia, es podrà disfrutar de cinc tapes diferents, com ara una de carn de perol, de careta, pilotilles, greixons o embotits. La celebració es complementa amb fira d’artesania, mercat de brocanters i activitats com ara l’actuació dels gegants i grallers i sardanes. Un dia perfecte per marxar amb la panxa plena però també per descobrir els indrets més atractius del poble del pla i la muntanya i també els de la riba del Ter (més informació a www.centrecultural.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses