Societat

El Gastronomic Forum distingeix joves cuiners

Es presenta la Barcelona Slow Food Guide, que promou el menjar sostenible

La cuina d’autor no para de créixer a Catalunya i cada vegada hi ha més joves que es converteixen en xefs d’alt nivell i que agafen una gran projecció. Un d’ells és Joseba Cruz, xef de Le Clandestin de Navàs, que el Gastronomic Forum Barcelona ha reconegut amb el premi Cuiner 2021 i també com el cuiner més sostenible. Per darrera d’ell, altres noms dels quals se sentirà a parlar: Ludwig Amiable, del restaurant Palo Verde, de Barcelona; Jan Fargas, de Les Voltes de Sant Sebastià, de Moià; Germán Franco i Marta Rombouts, del restaurant Al Marge, de Badalona; Ricardo Radice i Giulia Gabriele, del Fishology, de Barcelona, i Javier San Vicente i David López, del Taberna Noroeste, de Barcelona.

El Gastronomic Forum Barcelona també ha entregat els premis InnoForum, un reconeixement a la innovació de la indústria del foodservice i l’artesania alimentària en la gastronomia, i també a la sostenibilitat. Com a producte més innovador, el guardonat ha estat l’essència de sobrassada Ànima, de La Cinquena Gamma, i reconeixement accèssit a l’Oliva Líquida de la firma Caviaroli en col·laboració amb Albert Adrià. En la categoria de gust més original, el premiat ha estat el Paté Rústic Gall del Penedès IGP de Mallart Artesans Xarcuters, i en la de packaging més creatiu, el Vermut Xalar amb mustela de l’empresa Coca i Fitó. Per la seva banda, el premi Producte més Sostenible ha recaigut en la cervesa Lat Cub d’Estrella Damm.

Ahir, en la segona jornada del Gastronomic Forum Barcelona es va presentar la Barcelona Slow Food Guide 2021/2022, que promou una gastronomia més sostenible i arrelada al territori i que defensa el plaer de menjar i el dret a gaudir d’aliments bons, nets i justos, obtinguts tenint en compte l’equilibri del planeta, la biodiversitat i el compromís ètic amb els productors.

A l’aula de la Setmana del Vi en Català es van fer diverses conferències sobre enoturisme, que es considera “un revulsiu de país en l’etapa post-Covid, decisiva per dinamitzar el sector”. Avui en aquesta aula el sommelier d’El Celler de Can Roca, Josep Roca, presenta amb Ramon Nadal (Edicions Andana) el llibre Catalunya terra de vi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona