Societat

Arreglaran els voltants de l’antiga presó de Figueres

Se suprimiran els murs i les tanques i s’adaptarà l’espai públic per garantir-hi l’accessibilitat creant-hi una zona verda i un espai d’estada

Té un pressupost assignat de 450.000 euros

El municipi de Figueres va aprovar aquesta setmana l’avantprojecte que proposa l’adequació dels terrenys que envolten l’antiga presó de Figueres. L’objectiu del consistori és la creació d’una zona verda i un espai d’estada al barri, a banda de suprimir els murs i les tanques que limitaven aquest entorn. A més, es vol crear una adaptació de l’espai públic adjacent per garantir la seva accessibilitat. En un comunicat, el consistori assegura que hi haurà un àmbit d’actuació interior a la finca d’una superfície de 5.730 m² i un àmbit d’actuació exterior a la finca d’una superfície de 2.250 m², que disposarà d’un pressupost de 450.000 euros. En l’àmbit de la finca objecte de mutació demanial es garantirà la seguretat dels usuaris suprimint els murs i les tanques que poden impedir la visibilitat i dotant d’enllumenat públic l’espai. Es garantirà l’accessibilitat adequant un itinerari accessible que relacioni la plaça Vila d’Ordis amb la nova zona verda executant dues escales entre aquests dos espais per salvar-ne el desnivell actual. També es milloraran les condicions d’estada i paisatgístiques; en aquest cas es traslladarà l’àrea de jocs infantils a la nova zona verda més allunyada del soroll de l’avinguda Salvador Dalí. El projecte inclou una plantació d’arbrat per unificar els dos espais. D’altra banda, en l’espai públic i les infraestructures adjacents es durà a terme una adequació de la pavimentació de la plaça Vila d’Ordis per adaptar-se als nous itineraris i distribució d’espais. En aquest cas, s’adaptarà l’accessibilitat a les cruïlles que donen accés a la nova zona verda.

En relació amb aquesta reestructuració es renovarà i millorarà les xarxes de clavegueram, l’aigua i l’enllumenat. A més, es farà el soterrament del cablejat aeri situat al carrer Albert Cotó. També es dotarà de la xarxa de reg necessària per a la nova jardineria i arbrat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.