Societat

El concurs Gran Banquet, novetat del 9è Fòrum Gastronòmic de Girona

Recrea un servei de banquet per a 50 comensals en el qual es valoren els estils de cuina i el servei de sala

Una de les novetats de la 9a edició del Fòrum Gastronòmic Girona, que es celebrarà del 18 al 21 de març de 2023, és el concurs El Gran Banquet , promogut per Can Garús i el propi Fòrum Gastronòmic Girona. Hi poden participar totes les escoles d’hostaleria i turisme, amb l’objectiu de donar visibilitat a la riquesa gastronòmica del nostre territori, així com promoure la recerca, la formació i el talent gastronòmic català.

De la mà dels productes de petits productors de la terra els participants hauran de recrear un servei de banquet, en el qual un jurat valorarà les diferents tècniques i estils de la cuina catalana i del servei de sala. També es valorarà la planificació i gestió per a la correcta implementació del servei.

Per a l’elaboració dels plats, els alumnes hauran de conèixer les característiques dels productes, així com la tasca dels pagesos, fructicultors, horticultors, viticultors, ramaders, recol·lectors, pescadors i, en general, tots aquells col·lectius que coneixen la terra, el mar, la natura i els seus cicles, i que segons l’època de l’any ens ofereixen el producte en les millors condicions.

El concurs s’inicià el passat més de desembre. En aquesta primera fase els participants van presentar la seva proposta de menú i recerca i han sigut 6 les escoles classificades. La següent fase es farà el 27 de gener a les instal·lacions de Can Garús a Llers (Alt Empordà), i aquí els alumnes hauran de defensar tècnicament les seves propostes. La final d’El Gran Banquet es celebrarà en el transcurs del Fòrum Gastronòmic Girona, on es recrearà en directe el servei de banquet a 50 comensals proposat pels finalistes.

El Gran Banquet promogut per Can Garús i el Fòrum Gastronòmic Girona, compta, en la seva primera edició, amb el suport de la Diputació de Girona, Girona Excel·lent i l’Ajuntament de Girona.

Entre els membres del jurat s’hi troba Paco Pérez, xef i propietari del restaurant Miramar; Carme Picas, xef i copropietària d’El Ginjoler; Jordi Córdoba, Responsable d’estratègia comercial de “Glaces Des Alpes” Espanya; Toni Gerez, cap de sala del Castell de Peralada; Eduard Avila, consultor i formador en restauració i hosteleria i assessor gastronònic; Fran Cabello, fundador de “RestaurUP”; Santi Carda, CEO de “Cal Blay”. A més dels patrocinis i col·laboracions, TSpoonLab, Glaces des Alpes, Cuina.cat i Wine Palace entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona