Societat

Els empresaris de l’Alt Empordà premien Marià Lorca

Ahir al vespre li van lliurar el premi Tramuntana d’Honor al Teatre El Jardí de Figueres, i en el marc de la V Nit del Turisme Empordanès

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE), va lliurar ahir al vespre al Teatre El Jardí de Figueres, i en el marc de la V Nit del Turisme Empordanès, el premi Tramuntana d’Honor a Marià Lorcà i Bard, alcalde de Figueres del 1983 al 1995. Lorca, que també va ser diputat i president de la delegació de Càritas a l’Alt Empordà interior, va ser el gran impulsor de la figura i obra de Salvador Dalí. A més, durant el seu mandat com a alcalde es van construir les grans infraestructures de la ciutat. El premi Tramuntana d’Honor es concedeix a persones rellevants de la comarca, per la seva vinculació al territori.

Enguany l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà ha creat dos nous guardons més: el premi Gastronòmic Xavier Sagristà (en honor al xef del castell de Peralada desaparegut) que s’ha atorgat a Roser Bronsoms i Planas, cuinera del restaurant Can Jeroni de Figueres. Bronsoms, que des dels 21 anys és al capdavant del restaurant figuerenc amb la seva mare, ha estat fins fa poc presidenta de La Cuina del Vent, el col·lectiu gastronòmic de l’Associació que aposta per una cuina de qualitat amb productes del territori.

L’altre guardó que s’ha impulsat aquest any és el premi Lluís Fernández i Soler a les millors trajectòries professionals (en honor a qui va ser president de l’AHAE) que s’ha lliurat a tres referents de l’hostaleria: Joan Jordà i Suñer, de l’hotel restaurant Empòrium de Castelló d’Empúries, un establiment que compta amb una estrella Michelin i un Sol Repsol, i que actualment porta el seu fill Salvador i els seus nets Joan i Màrius. Jordà ha dedicat tota la seva vida a l’hostaleria, amb treball i constància. El premi Lluís Fernández i Soler també s’ha lliurat als germans Joaquim Pairó Camps, que va ser cap de sala de l’hotel Duran durant més de 50 anys, i Àngel Pairó Camps, que va ser cap de sala del Motel durant 38 anys.

Al començament del emotiu acte d’entrega de premis s’ha projectat un vídeo en memòria a Xavier Sagristà, un referent de la cuina empordanesa, que va ser cap de cuina de El Bulli i xef del Castell Peralada Restaurant.

La sostenibilitat, repte prioritari

La V Nit del Turisme Empordanès ha inclós la sessió “La sostenibilitat en l’àmbit turístic”. El sector turístic fa temps que defensa el camí de la sostenibilitat però actualment s’ha convertit en una prioritat perquè el sector segueixi sent motor econòmic. És la conclusió a la que s’ha arribat durant la sessió que ha reunit un centenar d’assitents, entre empresaris i professionals del sector turístic i representants d’administracions. Els ponents que hi han participat han coincidit en assenyalar que la sostenibilitat és la fórmula per aconseguir un millor producte turístic. Cada cop hi ha més empreses que hi aposten, tal i com s’ha posat de manifest en la segona trobada del cicle de jornades organitzades per l’Associació.

El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Miquel Gotanegra, ha dut a terme l’acte d’obertura; i els parlaments han anat a càrrec de l’alcaldessa de Figueres, Agnés Lladó; i el diputat de la Diputació de Girona i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Jordi Masquef; el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antonio Escudero; i el president de la FOEG, Ernest Plana. S’ha comptat amb l’assistència de la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martinez; i la directora dels Serveis Territorials d’Administració Local a Girona, Maria Josep Porta; entre altres autoritats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona