Societat

Nova edició dels tallers de l’aula gastronòmica de Roses

L’aula gastronòmica de Roses enceta una nova edició que ofereix demostracions i formacions de xefs professionals gastronòmics de renom, i tindrà lloc del 26 de setembre al 14 de desembre, segons manifesta l’Ajuntament a través d’un comunicat.

Així mateix, una de les activitats posen el focus durant tres dels tallers en les propietats de plantes, herbes i fermentats i les seves aplicacions culinàries impartits. D’una banda, un taller sobre plantes aromàtiques i medicinals a càrrec de Guillem Castañé, productor d’Emporarom; un altre dedicat a les herbes de vinya conduït per Evarist March, botànic del Celler de Can Roca; i un darrer sobre aliments fermentats amb perfum d’herbes, a càrrec de la divulgadora Sònia Domínguez.

D’altra banda, altres propostes de la temporada són el tast de formatges artesanals de proximitat maridat amb vins DO Empordà a càrrec de Toni Gerez, cap de sala i sommelier del restaurant Castell Peralada; el taller sobre entrants i aperitius de cacera que oferirà el xef Marc Descloux (restaurant Draulic); la sessió de cuina tradicional argentina d’Alfredo Medina; i els secrets per elaborar pasta a casa que oferirà la creadora de contingut gastronòmic Fanny Sorrentino.

A més, com en edicions anteriors, els pescadors de Roses tornen a fer-se seus els fogons de l’Aula i conduiran els tallers ’De l’hort i la barca al plat’ (Josep Avellaneda i Ignacio Iaso), i ’Tallarines amb gamba del Cap de Creus’ (Quim Coll). Pel que fa a les propostes dolces, aquesta temporada aniran a càrrec dels mestres pastissers rosincs Albert Lorenzo (La Postreria Roses) i Santi Buscató (Can Cairó).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TRADICIONS

El bestiar porcí, a l’Agenda del Pagès 2024

girona
vimbodí i poblet

Talen 45 ha de pins al bosc de Poblet per la sequera

vimbodí i poblet
Societat

Un robot que sigui com jo

BARCELONA
benestar

El 20% de discapacitats canvien de domicili per la falta d’accessibilitat

barcelona
Educació

Una excursió que no deixa indiferent

Barcelona
Badies de Roses i Pals

Estat d’alerta per l’escassetat de sèpia

L’Estartit
samt feliu de guíxols

L’antic hospital de Sant Feliu enfila les actuacions per ser un gran centre cultural

sant feliu de guíxol
Barcelona

Una app de cites per a discapacitats intel·lectuals

Barcelona
EL TEMPS
Servei Meteorològic de Catalunya

Ambient encara més fred

barcelona