Societat

Reis Mags inclusius

Les cavalcades gironines incorporen més punts per a infants amb alta sensibilitat, però també espais per a persones amb mobilitat reduïda i traductors de llengües de signes del discursos de Ses Majestats

Les cavalcades de Reis ja estan a punt per prendre els carrers de les poblacions gironines, on milers d’infants esperaran Ses Majestats vingudes d’Orient. La majoria de municipis conserven els recorreguts habituals. Entre les més importants, la de Girona en modifica una petita part, mentre que la de Blanes començarà a la plaça de Catalunya. Seguint la tendència d’altres anys, més municipis incorporen a les cavalcades trams tranquils pensats per als nens amb hipersensibilitat. N’hi haurà, per exemple, a Figueres, Roses, Palafrugell, Olot, Cassà de la Selva, Llagostera, Banyoles i Santa Coloma de Farners. Algunes cavalcades també reservaran espais per a les persones amb mobilitat reduïda (Figueres o Girona) i hi haurà campaments reials que reservaran una franja horària per als nens amb alta sensibilitat (Santa Coloma, Olot i Blanes). Algunes poblacions, com Palafrugell i Olot, traduiran els discursos reials a la llengua de signes.

Alt Empordà

Castelló d’Empúries

A les 16 h Ses Majestats començaran una desfilada amb vaixell pels canals d’Empuriabrava. Mitja hora després es farà la recepció dels Reis d’Orient a la capella de la Verge del Carme d’Empuriabrava. La desfilada començarà a les 19 h pels carrers del centre històric.

L’Escala

Els Tres Reis arribaran a les 18.30 h a la platja i faran un recorregut fins a la Punta, on l’alcalde els entregarà la clau màgica.

Llançà

L’arribada dels Tres Reis serà a les 18 h al port. Al pàrquing de la Gola, l’alcaldessa els lliurarà les claus de la ciutat. La rua, acompanyada per la Txaranga Bufa Tramuntana, anirà fins a la residència Can Marly.

Figueres

Començarà a les 19 h al carrer Borrassà i culminarà a la Rambla, on Ses Majestats enfilaran el carrer Girona fins a l’Ajuntament per saludar la mainada des del balcó. La rua es podrà seguir a través de dues pantalles gegants a la Rambla i la plaça de l’Ajuntament, i haurà una grada adaptada per a persones amb diversitat funcional a la Rambla i una zona de baixa intensitat sensorial a la plaça del Gra.

Peralada

Els Reis arribaran a les 19.30 h i faran un recorregut fins a la plaça Gran acompanyats de la Batucada Maracuya i la Cia. Ashakari Projecte. A Vilanova de la Muga, els Tres Reis arribaran a les 18 h.

El Port de la Selva

Arribada a les 18.15 h a la plaça del Moll d’en Balleu. Trobada amb la mainada a l’Espai Port.

Roses

A les 19 h començarà la cavalcada reial a la rotonda del port esportiu fins a la plaça de Catalunya. El tram fins al carrer de Llevant serà sense soroll per a persones amb hipersensibilitat. A les 20.30 h Ses Majestats saludaran des del balcó de l’ajuntament.

Sant Pere Pescador

Ses Majestats arribaran a les 18.30 h pel riu Fluvià i començaran la rua des del pont fins al centre cívic.

Viladamat

Trobada a les 19 h davant l’ajuntament i rua fins a l’aparcament de l’ateneu Sebastià Salellas.

Vilafant

La cavalcada reial sortirà a les 18 h de l’escola Sol i Vent i a les 19.45 h arribarà al pavelló, on es farà la recepció.

Baix Empordà

Begur

La rua començarà a les 18 h a l’avinguda Onze de Setembre i arribarà al carrer Bonaventura Carreras. A Esclanyà la rua començarà a les 19.15 h.

Calonge i Sant Antoni

A Calonge, la sortida s’ha previst a les 18.30 h al passeig d’Hivern. A Sant Antoni, la sortida serà a l’avinguda Costa Brava a les 19 h.

L’Estartit

Els Tres Reis arribaran a les 18.30 h a la Platgeta, on hi haurà un castell de focs. Seguidament es farà la cavalcada pel Passeig Marítim fins al campament reial.

Pals

La rua començarà a les 18 h pels carrers del municipi fins al campament reial, situat a l’aparcament de Ca la Pruna (19 h). A les 19.30 h es farà la recepció al pati de Ca la Pruna.

La Bisbal d’Empordà

18.00. Davant les voltes, ball de gegants reials. Seguidament, arribada dels Reis, que seguiran un recorregut amb inici al carrer Sis d’Octubre i final a la plaça del Castell. A les 20 h, a la plaça del Castell, rebuda als Reis.

Llafranc

L’arribada dels Reis es farà per mar fins al port. Seguidament, rua fins a la plaça del Promontori.

Palafrugell

Inici de la desfilada a les 17.30 h al carrer de la Vall d’Aran fins a la plaça de l’Ermengarda. L’espectacle i els parlaments (també en llengua de signes) es faran des del balcó del Museu del Suro.  Seguidament, recepció reial a la Fàbrica de Joguines. Hi haurà un tram inclusiu al carrer de la Noguera, entre el carrer Joan Maragall i la plaça del Sol.

Palamós

Arribada dels Reis d’Orient per mar a la primera passarel·la del Moll Vell (18 h). Actuació de l’Orquestra de Reis, salutació de l’alcalde i discurs dels Reis d’Orient. Tot seguit, inici de la cavalcada fins al Teatre la Gorga.

Sant Feliu de Guíxols

La comitiva sortirà a les 19 h de la rotonda del carrer Canigó i arribarà al monestir.

Santa Cristina d’Aro

A les 18.30 h, inici a la plaça Pedró, amb arribada a la plaça del Mercat, on hi haurà el campament reial.

Torroella de Montgrí

A les 19.30 h al passeig de Catalunya, castell de focs de benvinguda a Ses Majestats.

Garrotxa

Besalú

18 h. Arribada de la cavalcada pel pont Vell, per seguir un recorregut fins a la plaça dels Claustres.

Sant Jaume de Llierca

19 h. Arribada dels Reis al carrer Major i visita a l’església. Tot seguit, rebuda dels infants al campament reial, situat a la plaça Major. Xocolatada per a tothom.

Les Preses

A les18.30 h, arribada a la plaça Major i salutació de Ses Majestats al pati de Ca les Monges. Tot seguit, cavalcada pels carrers Major i Sant Sebastià fins al centre cultural, on Ses Majestats rebran els infants.

Castellfollit de la Roca

Els Reis d’Orient arribaran per la Canova a les 18 h i faran una cavalcada fins al campament reial, a la plaça de l’Ajuntament.

Maià de Montcal

A les 18 h, concentració a la parada de l’autobús del carrer Girona. A les 20 h els Reis passaran per les cases (amb sol·licitud prèvia).

Montagut i Oix

Arribada a la plaça Major d’Oix a les 18 h i a les 19.30 h, a Montagut.

Les Planes d’Hostoles

La cavalcada començarà al parc de la Marieta a les 18 h.

Sant Feliu de Pallerols

Arribada de Ses Majestats a les 19 h a la plaça del Soler. Recorregut fins a la plaça el Firal, on seran rebuts per les autoritats. Tot seguit, saludaran els infants del municipi.

Sant Joan les Fonts

La comitiva baixarà de Vivers a les 18 h, passarà pel pont medieval, seguirà fins al monestir romànic i acabarà al Prat de Can Miquelet, on rebrà la mainada. Els Reis també arribaran a la Cooperativa de la Canya (20 h).

Tortellà

La cavalcada dels Reis sortirà a les 18.30 h de davant de l’escola.

La Vall d’en Bas

La cavalcada sortirà del parc de l’estació a les 18.30 h i arribarà a la plaça, on es farà la rebuda. Hi haurà coca i xocolata.

Cerdanya

Puigcerdà

A les 17 h, visita de Ses Majestats al local social de Vilallobent. A les 18.30 h, sortida de la cavalcada des de l’estació cap al centre, fins a l’ajuntament.

Gironès

Bescanó

A les 19 h, sortida de la cavalcada: avinguda Assumpta, carrer Nou i carrer Sant Grau fins al polivalent.

Campllong

A les 17 h, tarda de jocs amb la creació de la pancarta de benvinguda a Ses Majestats. A les 18.30 h, arribada dels Reis d’Orient i passejada pels carrers de la vila fins a la plaça Catalunya.

Cassà de la Selva

Entre les 15 h i les 18 h, campament reial al parc de l’Estació, on la cavalcada començarà a les 18.30 h. Tot seguit, a la plaça de la Coma, recepció a Ses Majestats. Hi haurà un tram tranquil a la Rambla, entre el camp de futbol i la copisteria.

Quart

Des de les 16.00 h serà obert el campament reial al local social de Palol d’Onyar, La Cavalcada de Ses Majestats començarà a les 19 h a la Plaça de les Terrisseres i arribarà a l’Ajuntament de Quart.

Salt

La cavalcada començarà a les 19 h a la plaça 1 d’Octubre i farà el mateix recorregut que l’any passat, fins al carrer Miquel Martí i Pol.

Sant Gregori

Els Tres Reis seran a l’església de Cartellà a les 18 h i a la plaça Joan Carles Arnau de Ginestar a les 18.45. Entraran al nucli de Sant Gregori a les 19.30 per l’avinguda de Girona. La recepció serà a la plaça Francesc Macià.

Sant Julià de Ramis

Campament Reial i cavalcada a l’aparcament de la plaça 1 d’Octubre.

Celrà

A les 18.30 començarà la cavalcada davant del CAP i s’acabarà a la plaça Catalunya.

Llagostera

La cavalcada començarà a les 19 h a l’avinguda de l’Esport, amb un tram silenciós al carrer Pau Casals. La recepció a ses majestats es farà a l’escenari del Teatre Casino Llagosterenc.

Pla de l’Estany

Banyoles

A les 18.30, espectacle al camp de futbol nou. La cavalcada sortirà del passeig Darder i s’acabarà davant de l’ajuntament. Hi haurà un tram de baixos estímuls al carrer de la Barca, entre el carrer de la Sardana i la plaça del Carme, i zones per a persones amb mobilitat reduïda.

Camós

L’inici s’ha previst a les 19 h al turó de Santa Magdalena, des d’on la cavalcada seguirà fins a la plaça de l’Ajuntament.

Fontcoberta

A les 18.30 h, la cavalcada sortirà de Can Jan de la Farrés cap a la plaça Catalunya de Melianta, on hi haurà la recepció.

Serinyà

A partir de les 18.30 h, la cavalcada passarà pel centre fins a fer l’adoració a l’església de Sant Andreu. Seguidament, xocolatada a la plaça i recepció a l’ajuntament.

Porqueres

Començarà a les 19 h a la zona esportiva a la llar d’infants Trapelles i, després de travessar part del municipi, s’acabarà a la plaça Major, on hi haurà xocolata desfeta.

Cornellà del Terri

Des del carrer Nostra Senyora de Montserrat, a les 18.30 h la cavalcada creuarà el poble per arribar al pavelló, on es farà la recepció.

Ripollès

Camprodon

A les 16 h s’obrirà el campament reial i a les 19.30 h arrencarà la cavalcada fins a l’ajuntament per rebre la clau màgica.

Ribes de Freser

La sortida serà a les 18 h a la carretera de Pardines. Després la cavalcada dels Reis farà una parada al carrer Puigmal per compartir la xocolatada i, seguidament, tindrà lloc la recepció reial.

Ripoll

A les 18 h començarà un recorregut pel centre, fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament. Seguidament aniran al claustre del monestir, on Ses Majestats rebran la mainada.

Selva

Arbúcies

Inici de la cavalcada a les 18.30 h a la plaça U d’Octubre, amb benvinguda de l’alcaldessa. El recorregut acabarà al carrer Major.

Hostalric

A les 18 h començarà al carrer Girona, des d’on la cavalcada seguirà fins al carrer Ravalet. La recepció serà a les 20 h al centre cultural Serafí Pitarra.

Lloret de Mar

Ses Majestats arribaran a les 17.30 h al Museu del Mar, des d’on faran un recorregut fins a l’ajuntament, on les autoritats els oferiran el pa i la sal com a símbol d’agraïment i hospitalitat. Seguidament, saludaran els infants des del balcó.

Maçanet de la Selva

L’arribada serà a les 17.30 h a la plaça de l’Ajuntament, on hi haurà una xocolatada. La cavalcada començarà a les 18.30 h en direcció a la plaça de l’Església, on es farà el lliurament de la clau màgica.

Riudellots de la Selva

La cavalcada començarà a les 19 h a l’avinguda Països Catalans i seguirà fins a la plaça de l’Església.

Sant Hilari Sacalm

Els tres Reis arribaran en cavall pel carrer Lliroia a les 18 h. Seguidament, pujaran a les seves carrosses i es dirigiran a la plaça de l’Església per recollir la clau que els donarà mossèn Aquileu.

Sta. Coloma de Farners

Començarà a les 18 h al carrer Camprodon i seguirà fins al passeig Sant Salvador. Ses Majestats recolliran a les 18.30 h les claus que obren les portes de totes les llars i a les 20 h rebran els infants davant del pavelló Els Saioners. Hi haurà tres zones tranquil·les (escola d’adults, Salamaña Immobiliària i biblioteca Joan Vinyoli) i un espai per a les persones amb mobilitat reduïda al carrer Sant Sebastià.

Blanes

Els Reis faran un tram a peu

La batucada de la Colla de Diables Sa Forcanera fins a la biblioteca (17 h) serà l’aperitiu de la cavalcada, que començarà a les 18 h a la plaça Catalunya. Els tres Reis baixaran a de les carrosses per fer a peu el tram entre el Passeig de Dintre i l’Ajuntament, on seran rebuts per l’alcalde i rebran els infants.

Girona

Recorregut modificat

La rua modifica una part del seu recorregut. Al carrer del Mestre Francesc Civil es desviarà cap al carrer de Santa Eugènia i la plaça del Marquès de Camps. L’espai per a les persones amb mobilitat reduïda es trasllada entre els números 11 i 13 del carrer Santa Eugènia i el tram tranquil estarà entre Mestre Francesc Civil i Santa Eugènia.

Olot

Espai tranquil i llocs refugis

Sortida de la plaça Clarà a les 18:30 h fins al Firal Petit. Hi haurà un espai tranquil a la cantonada entre el carrer Lorenzana i el Serra i Ginesta, Establiments refugi i un traductor de llenguatge de signe en l’arribada al Firal.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona
tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

barcelona

L’hospital implementa la micropigmentació de l’arèola i del mugró

palamós
societat

Mollet incorpora nova senyalització als passos de vianants per a infants amb TEA

Mollet del Vallès
societat

Nova aturada no programada de la central nuclear d’Ascó I

Ascó

Pepita Perich tanca una etapa liderant la Fundació Ramon Noguera

girona
Societat

L’aparició de restes romanes obliga a replantejar la construcció de 300 habitatges a Tarragona

Tarragona

El Banc dels Aliments atén un 3,3% menys de persones vulnerables

GIRONA

Beques a la Garrotxa per impulsar la formació dels joves

olot