Societat

Un receptari recull 15 elaboracions del llobarro de restaurants rosincs

L’Àrea de Pro­moció Econòmica de l’Ajun­ta­ment de Roses publi­carà un recep­tari sobre el llo­barro, amb l’objec­tiu de con­ti­nuar la difusió del peix de la badia. El recep­tari, que porta per nom El llo­barro de Roses. 15 mane­res de cui­nar-lo, recull les ela­bo­ra­ci­ons de quinze xefs de res­tau­rants rosincs i posa de mani­fest la ver­sa­ti­li­tat i les múlti­ples opci­ons per pre­para i cui­nar aquest peix. Entre d’altres es recu­llen ela­bo­ra­ci­ons del llo­barro al forn, al vapor, a la brasa, a la sal, en esca­betx, ros­tit, fre­git o en sas­himi.

Els xefs dels res­tau­rants del muni­cipi que han par­ti­ci­pat en el pro­jecte són Lluís Subirós, de l’Alma­draba; Joan Romero, de Cal Cam­pa­ner; Jordi Negre, de Cal Negre; Ama­doyu Gaye, de l’Hotel Cala Jóncols; Car­les Roig, de Can Cer­vera; Marc Des­cloux, del Drau­lic; Alberto Juárez, d’Els Brancs; Gre­gory Abe­lla, del Fal­co­nera; Mau­ri­cio Sánchez, de Gozos Mun­da­nos; Ester Munells, de La Deli­ci­osa; David Por­tilló, del Norat; Moisés Vega, del Rom; Glòria Roura del San­tallúcia; Jordi Dal­mau, del Sumac, i Isa­bel Mer­ca­der, del Tra­monti Platja. La redacció dels tex­tos ha anat a càrrec de la comu­ni­ca­dora i asses­sora gas­tronòmica Àgata Albero, d’Ins­pira Gas­tro­no­mia, i les foto­gra­fies que il·lus­tren cada recepta les ha fet el fotògraf Fran­cesc Gui­lla­met.

Aquest recep­tari és el pri­mer lli­bre edi­tat per l’Aula Gas­tronòmica de Roses, que en els pròxims anys pre­veu edi­tar-ne altres, sem­pre vin­cu­lats a la gas­tro­no­mia local. Les des­pe­ses de la publi­cació han estat sub­ven­ci­o­na­des pel Fons Euro­peu Marítim, de Pesca i d’Aqüicul­tura i pel Depar­ta­ment d’Acció Climàtica, Ali­men­tació i Agenda Rural.

La pre­sen­tació del recep­tari es farà el 10 d’octu­bre, a les 7 de la tarda, al Tea­tre de Roses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia