Societat

MARIA ÀNGELS VILÀ

ALCALDESSA DE SANT MARTÍ VELL (INDEPENDENTS PER SANT MARTÍ)

“Ens agradaria tenir un espai cobert”

Oblidada la polèmica del POUM, Vilà diu que la crisi farà que el poble creixi en habitants de manera molt lenta

L'alcaldessa diu que han de dur l'aigua al veïnat de Vilosa, tot i les dificultats de l'obra

Maria Àngels Vilà, militant d'ERC, és alcaldessa de Sant Martí Vell des del 2007. El primer mandat va ser polèmic perquè el canvi del POUM va generar molta polèmica. Ara, diu Vilà, les coses estan més tranquil·les.

V ilà governa amb majoria absoluta. Amb 260 habitants i un pressupost de 294.000 euros per a aquest any, Sant Martí Vell ha renunciat a una subvenció del pla Feder per acollir un centre d'interpretació de les Gavarres. Vilà diu que el seu objectiu principal és acabar de dur l'aigua al veïnat de Vilosa. També li agradaria tenir un espai cobert per fer-hi activitats. Reconeix que serà complicat dur-ho a terme.

Com li van les coses en el seu segon mandat d'alcaldessa?
En primer lloc, les coses estan més tranquil·les que en l'anterior legislatura. Vam haver de continuar un POUM ja engegat, vam fer-hi els retocs que vam considerar adients i el vam acabar, tot i el terratrèmol que es va generar. Va ser molt mediàtic. Crec que la gent finalment ho va entendre, perquè amb les eleccions ens han tornat a donar confiança; però he de reconèixer que el POUM va generar reaccions molt desagradables.
Què va suposar el nou POUM?
Nosaltres no volíem zona industrial i vam moure el creixement més a prop del poble, tal com ens va aconsellar urbanisme. Des de fora, veien que hi havia massa habitatges; nosaltres pensàvem que no era així. A Urbanisme el van veure bé. Un dels motius que sortia el diari era que es deia que doblaven el número de cases. Si allà n'hi ha una i se'n fan dues, ja es dobla. Depèn de com es mirin les coses.
Per tant, no era desproporcionat?
Crec que no. Perquè el creixement aproximat és de quaranta habitatges al llarg de vint anys. Ja ho sé que en un poble petit no es poden buscar els percentatges. Si tens 10.000 habitants i dobles, sí que són 20.000. Però si en tens 250, no volem doblar i arribar a 500. Tan sols que passis a 300 i escaig...
Què li convé al poble?
Un espai amb un sostre, un cobert bonic i adequat, integrat en el nostre municipi, però sobretot funcional per a les activitats que generem en una població tan petita: una arrossada, la festa major, les titelles... Doncs si plou ja ens ha aixafat la festa o l'activitat i hem de recórrer a demanat ajut al municipi veí. Madremanya sempre ens dóna el cop de mà que cal. Com ha de ser aquest cobert? Cal que els tècnics ens assessorin però el que sí tinc clar és que ha de ser bonic i econòmic.
I altres obres pendents?
El que sí que sabem és que hem de dur l'aigua al veïnat de Vilosa, que està lluny i on hi ha poques cases. Això també entra en un PUOSC. De negoci, no n'hi ha. En un poble, no hi ha res que sigui negoci. Ens falta connectar el dipòsit, però hi ha un petit desacord allà on és. El més problemàtic d'aquesta obra és que el dipòsit és dins una finca particular i s'ha d'aconseguir que sigui municipal. Però crec que fa vint-i-cinc anys, quan l'alcaldia ho va fer, no devia tenir altres opcions.
Què s'haurà de fer?
Com que és difícil arribar a un acord, s'arribarà a l'expropiació, ja que és molt important que el dipòsit sigui municipal per a la posterior gestió de l'aigua. El dipòsit queda molt lluny de Vilosa, però els tècnics ens han aconsellat que és millor més llargària en canonada que no mantenir dos dipòsits.

Què més volen fer a l'Ajuntament?
D'obres, no n'hi ha. Ens faltava reordenar un pàrquing del centre social però no fa falta deixar-lo bé, perquè ja hi anem aparcant. Està bé, el terra està ferm, però no cal fer-hi una despesa. Hem de destinar aquests diners per a coses més necessàries.
Els diners que no voleu fer servir, quants són i a què els destinareu?
Ho hem de mirar amb calma. Els voldria destinar a arreglar coses, a conservar o adequar coses que ja tinguem. No ben bé, de pressa i corrents. El PUOSC permetrà arreglar el pavelló que ja tenia. I ara l'important és conservar i mantenir perquè el problema de les coses noves és el manteniment. És el que hem de fer. A la banda de Bordils, tenim les bombes del desguàs del barri de l'Estació que ens provoquen problemes i s'haurien d'arreglar. Una altra cosa important és adequar la seguretat per als vianants fins a arribar a la zona de les escombraries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró