Societat

El TSJ valencià anul·la el Pla Rabassa i l'adjudicació a Ortiz

El TSJ valencià considera que l'alcaldessa ha vulnerat la llei de contractes i no ha tingut en compte l'informe sobre recursos hídrics

La sentència suspén els acords municipals i de la conselleria sobre el PAI impulsat per Ortiz i que havia d'acollir IKEA a Alacant

El Tri­bu­nal Supe­rior de Justícia valencià ha acor­dat esti­mar un dels dos recur­sos con­ten­ci­o­sos admi­nis­tra­tius pre­sen­tat per par­ti­cu­lars i en con­seqüència anul·lar l'apro­vació pro­vi­si­o­nal de l'homo­lo­gació del pla par­cial i el PAI de la UE única del pla Rabassa pel que fa a l'adju­di­cació de l'agent urba­nit­za­dor per part de l'Ajun­ta­ment d'Ala­cant i també anul·lar i dei­xar sense efecte l'apro­vació per part de la con­se­lle­ria de l'homo­lo­gació i del PAI.

L'alt tri­bu­nal valencià entén que l'adju­di­cació a Enri­que Ortiz –empre­sari impu­tat jun­ta­ment amb l'alcal­dessa d'Ala­cant pel cas Bru­gal– es va pro­duir vul­ne­rant la llei de con­trac­tes per la manca de publi­ci­tat i “sense la necessària acre­di­tació de solvència econòmica, finan­cera, tècnica i pro­fes­si­o­nal de la soci­e­tat adju­di­catària”.

El TSJ, a més, també asse­nyala que l'informe de la Con­fe­de­ració Hidrogràfica del Xúquer per a nous desen­vo­lu­pa­ments urbanístics, és “per­cep­tiu i vin­cu­lant” i que no pot ser subs­tituït per “enti­tats col·labo­ra­do­res”. Un informe, el de la CHX, que va ser des­fa­vo­ra­ble a l'actu­ació urbanística impul­sada per Ortiz i apro­vada pro­vi­si­o­nal­ment per l'Ajun­ta­ment d'Ala­cant, que a més, el con­si­de­rava “no vin­cu­lant”, segons la por­ta­veu muni­ci­pal, Marta García Romeu.

Pla Rabassa

El pla Rabassa és una actu­ació urbanística apro­vada pro­vi­si­o­nal­ment per l'Ajun­ta­ment d'Ala­cant i adju­di­cada a l'empre­sari Enri­que Ortiz que pre­veu la cons­trucció de 3.500 habi­tat­ges a la zona de les lla­cu­nes de Rabassa i també la ins­tal·lació d'IKEA.

Aquesta ini­ci­a­tiva s'ha tro­bat amb una gran con­tes­tació per part de la soci­e­tat ala­can­tina i amb l'informe des­fa­vo­ra­ble de la CHX, però tant l'ajun­ta­ment com la con­se­lle­ria van deci­dir apro­var l'actu­ació urbanística.

Inves­ti­gació Penal

Inde­pen­dent­ment de la decisió de l'alt tri­bu­nal valencià, l'Audiència d'Ala­cant ha orde­nat recent­ment reo­brir la inves­ti­gació per les pre­sump­tes irre­gu­la­ri­tats que s'hau­rien produït durant la tra­mi­tació del pla a instàncies d'una denúncia pre­sen­tada per Esquerra Unida i que van ser arxi­va­des pel jut­jat d'ins­trucció número 6 d'Ala­cant.

L'Audiència con­si­dera que aquests pre­sump­tes delic­tes s'han d'inves­ti­gar jun­ta­ment amb les també pre­sump­tes irre­gu­la­ri­tats del PGOU d'Ala­cant i que es trac­ta­ria de tràfic d'influències, sub­orns o pre­va­ri­cació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.