L'Ametlla celebra el 25è aniversari de la diada de l'arrossejat

El concurs rep més de 50 participants

L'Ametlla de Mar va viure ahir una de les seves festes gastronòmiques més importants: la diada de l'arrossejat. Tot i que ja fa anys que la festa s'ha consolidat, l'edició celebrada ahir va ser especial, ja que commemorava els 25 anys de la diada gastronòmica que promou aquest plat típic de pescadors. La festa, amb un quart de segle de vida, ha anat creixent, i ahir hi va haver 52 participants en el concurs d'arrossejat, el màxim per qüestions d'espai. Tal com va explicar el gerent del Patronat de Turisme, Dami Llaó, «hi ha molta més gent que hi voldria participar, però no és viable». Així, els participants en el concurs es van dividir en dos grups. El primer va preparar el plat de les cinc a les set de la tarda, i el segon, de les set a dos quarts de nou. L'organització del concurs els va facilitar el fogó, el carbó, l'aigua i l'arròs, gentilesa del restaurant El Molí dels Avis. A part d'això, cada participant va dur els seus estris i ingredients per preparar el millor arrossejat.

Mentrestant, els espectadors intentaven esbrinar quin és el secret del plat, però una de les concursants, Dolores Bardí, veïna de l'Ametlla, assegurava que, de secret, no n'hi ha cap. «És al foc i al sofregit, on hi ha la gràcia», deia convençuda. I és que Bardí, juntament amb una colla d'amigues, ja és una de les veteranes del concurs, i fins i tot ha perdut el compte de quantes edicions hi ha participat i quants premis ha aconseguit. Ahir, però, va assegurar que enguany es jubila, ja que vol deixar pas a les noves generacions. «Cada vegada hi ha més gent que hi vol participar, i jo em retiro per deixar lloc als joves», va explicar. De fet, molts dels participants en l'edició d'enguany eren joves, ja que, tal com va assegurar Dami Llaó, «preparar l'arrossejat és una tradició que passa de pares a fills».

Sigui com sigui, els espectadors van estar en tot moment a l'aguait de com els participants preparaven aquest plat típic de la cuina calera. Alguns ja fa anys que participen de la festa, i amb el temps fins i tot han après a preparar ells mateixos el plat. A més, els assistents també van poder gaudir d'una degustació d'arrossejat. La festa, però, no es va acabar aquí, ja que per celebrar l'aniversari es va allargar fins a les 11 de la nit, amb l'actuació de La Vella Dixieland Band.

k

Vegeu-ne totes les fotos a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pia Seriñana Torrents
Alcaldessa de Cadaqués (Fem)

“El POUM serà una eina clau per avançar els propers anys”

Cadaqués
Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària
ADMINISTRACIONS

Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària

figueres
GIRONA

Deu entitats veïnals reclamen planificar millor l’aplicació del porta a porta

girona

Una seixantena d’‘influencers’ espanyols visiten la Costa Brava

roses
SUCCESSOS

Els estudiants tancaran els accessos a la UPF en suport a Gaza

Barcelona
societat

Presenten una guia per a famílies amb fills amb tartamudesa

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Alliberen 28 tortugues marines al delta de l’Ebre

La Ràpita
SERVEIS

El Govern reforça el suport a les comarques que acullen temporers en situació vulnerable

Lleida

Les obres de millora a la C-65 provoquen quilòmetres de lentitud

quart