Societat

Jornades de l'escamarlà i el peix al cap de Creus

Una vintena de restaurants de l'Escala també fan les jornades del suquet

Els municipis de Llançà, el Port de la Selva, Colera i Portbou, tots de la zona de “la mar d'amunt”, celebren fins al 29 de juny la primera edició de les Jornades Gastronòmiques de l'Escamarlà i el Peix del Cap de Creus, per donar valor a la gastronomia local. Durant dos mesos, un total de 24 restaurants dels quatre pobles oferiran diversos menús, en què els productes estel·lars seran el peix i l'escamarlà del cap de Creus. Un dels objectius de la campanya és donar a conèixer els productes de qualitat de la zona a l'inici de la temporada turística.

L'oferta de menús estarà acompanyada de nombroses activitats relacionades amb el món culinari, que potenciaran els productes i l'entorn de la zona, com passeigs en barca pel litoral del nord de la Costa Brava, visites a vinyes i cellers, tasts d'olis, la mostra d'art contemporani dedicada al vent Tramuntanart, o inclús un festival de màgia amb una mostra de sabors.

El suquet, a l'Escala

També entorn del peix, l'Escala celebrarà del 5 al 25 de maig les XIX Jornades del Suquet, en què gairebé una vintena de restaurants oferiran menús de cuina elaborada amb diverses versions del tradicional suquet de peix. Tots els menús tindran com a element en comú la famosa anxova de l'Escala, que serà el producte principal dels primers plats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà