Societat

JOAN CALSINA

CUINER DEL VAIXELL, A LLANÇÀ, RESTAURANT QUE CELEBRA 25 ANYS

“Què hi ha millor que un suquet a cala Tavallera”?

Vint i cinc anys d'El Vaixell, però al món de la restauració en fa uns quants més...
Ve de família, jo sóc la tercera generació. Va començar l'avi, Lluís, fundant l'hostal Narra el 1947, va continuar amb el meu pare, també Lluís, i el 1989 vaig obrir el meu propi restaurant, El Vaixell. Primer, a la carretera del Port de la Selva, i d'uns 10 anys ençà, al carrer Castellar, al cor de Llançà.
Ha canviat molt, la cuina que es feia a l'hostal, amb la que es fa al restaurant actual?
Sempre cal aportar coses noves. Abans es feien coure els plats amb excés, ara vigilem molt les coccions; ara la cuina és més elaborada però la base més important continuen sent els productes de km 0. I amb això aquí, per la pesca i els productes del territori, som uns privilegiats.
Els gustos i la clientela també deuen haver canviat molt?
Tenim una clientela local fidel, però a Llançà també tenim la sort que ens ve gent de Barcelona, i molts francesos. Hi ha molta segona residència de francesos, són gent que ens coneix, que s'ha adaptat als horaris del país i com que, a més, a França fan vacances de manera esglaonada, no vénen tots de cop i ens va molt bé.
Com heu celebrat els 25 anys d'El Vaixell?
Hem volgut fer una cosa molt especial: en lloc de fer-ho al restaurant, hem reunit uns 25 amics i col·laboradors, els que hi caben en una barca –no podíem ser-hi tots– i hem anat a cala Tavallera; pel camí havaneres, i a la cala, un esmorzar de suquet i una xerrada de cuina. Què hi ha, millor que això?
És un homenatge al territori?
Sí, de fet és homenatjar i explicar com treballen els pescadors d'aquest país.
I al restaurant, com se celebra?
Tot aquest any de celebració proposem fer un menú de degustació del 25è aniversari que, a més, ara es fusiona perfectament amb les Jornades Gastronòmiques de l'Escamarlà i el Peix de Palangre que fem els quatre pobles de la mar d'amunt.
La cuina gironina viu un bon moment?
Cada cop som més reconeguts. El Vaixell té un Bib Gourmand a la Guia Michelin; és clar que l'èxit del Celler i dels restaurants amb estrelles ens ajuda als altres i ens dóna a conèixer a l'estranger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona