Cuina
Concurs de tapes
Pop atlàntic, millor tapa
Manuel Núñez, del restaurant Arume, guanya el concurs Tapa de l'Any
Els establiments Firo Tast i Ona Nuit s'enduen el segon i tercer premi en la final celebrada, ahir, a Sitges
El cuiner guanyadordel concurs de tapes és gallec i porta poc més d'un any a Barcelona
“He fet una versió del pop a feira amb alguns matisos més moderns, però jo sóc un amant de la tradició.” Amb aquestes paraules definia, ahir, la seva feina i el seu tarannà el cuiner Manuel Núñez, del restaurant Arume, de Barcelona, guanyador, amb el pop atlàntic, de la gran final de la segona edició de la Tapa de l'Any. L'esdeveniment gastronòmic, organitzat per l'Agència de Promoció de Turisme de Sitges, el Gremi d'Hostaleria de Sitges i Estrella Damm, va aplegar a l'auditori del Meliá Sitges més de 1.400 persones. El jurat va destacar de la tapa guanyadora la seva presentació, l'originalitat i també “el seu extraordinari gust”. L'autor va apostar per una tapa que recorda les seves arrels culinàries, ja que és gallec i fa poc més d'un any que és a Barcelona.
El segon i el tercer premi van ser per als cuiners Rafa Solé, de Firo Tast (Barcelona), i Susana Argón, de l'Ona Nuit Restaurant (El Prat de Llobregat), amb els tapes passió per l'olla aquelarre i trifàsic de potablava. Els dotze finalistes van cuinar ahir durant la gran gala les seves elaboracions en miniatura.