Societat

Cultura

Setmana medieval de Montblanc

Carrers plens en l'arrencada

El primer cap de setmana de celebracions a la capital de la Conca de Barberà obté un registre de visitants tan o més destacat que en anteriors edicions

Inspectors de Seguretat Social generen mala maror el primer dia

Mal­grat l'avançament en el calen­dari de la cele­bració per no coin­ci­dir amb el pont de l'1 de maig, els pri­mers dies de la set­mana medi­e­val de Mont­blanc s'han mogut amb xifres de visi­tants equi­va­lents o supe­ri­ors a les d'edi­ci­ons ante­ri­ors. Així ho asse­gu­rava Joan López, pre­si­dent de l'enti­tat orga­nit­za­dora, i també ho cons­ta­tava
el fet que els apar­ca­ments de vehi­cles eren plens i que en deter­mi­nats moments les xar­xes de tele­fo­nia esde­ve­nien insu­fi­ci­ents per ofe­rir cober­tura a cen­te­nars de per­so­nes que pas­se­ja­ven pels car­rers i pla­ces.

L'aco­llida de públic que té la cele­bració és apro­fi­tat per l'Ofi­cina de Turisme de la Conca de Bar­berà, que ofe­reix als visi­tants ofer­tes perquè tor­nin a conèixer atrac­tius de la comarca com la ruta del Cis­ter, i el mateix Ajun­ta­ment de Mont­blanc, que amplia la seva oferta de visi­tes. Però també la Deno­mi­nació d'Ori­gen Conca de Bar­berà, que des­plega el mer­cat de vins i caves amb els seus cellers.

El mer­cat medi­e­val i la mos­tra d'ofi­cis s'entre­lla­cen dins i fora de la mura­lla de la vila amb els espec­ta­cles iti­ne­rants de joglars, fal­co­ners, mala­bars, dan­ses i visi­tes tea­tra­lit­za­des que aquest dis­sabte i diu­menge han esde­vin­gut un entremès com­plet del que seran les grans i reno­va­des repre­sen­ta­ci­ons que es podran veure el cap de set­mana vinent.

Entre aquests, hi ha hagut les acci­ons que per­me­ten conèixer els racons més ama­gats de la vila, con­certs de cant gre­gorià o tallers d'acti­vi­tats per als més menuts. Tot ple­gat ha por­tat que, en deter­mi­nats moments, les taver­nes que ofe­rei­xen els àpats i les begu­des típica­ment medi­e­vals hagin tin­gut pun­tes de cues de visi­tants per acce­dir-hi.

I és que, durant la set­mana medi­e­val, tot Mont­blanc se suma a l'espe­rit d'època, àdhuc les ins­ti­tu­ci­ons. Així, el mateix Ajun­ta­ment cele­bra a l'església de Sant Miquel un ple medi­e­val que porta a l'ordre del dia deci­si­ons simbòliques per a la ciu­tat. Enguany ha estat bate­jar el local de l'Asso­ci­ació de Jubi­lats de Mont­blanc amb el nom d'Edi­fici Fran­cesc Sigró i Escoté. Però també, en una sessió molt emo­tiva, ha nome­nat fill adop­tiu de la vila de Mont­blanc l'exci­clista i exse­lec­ci­o­na­dor esta­tal de ciclisme Gabriel Saura i Nagore.

El cap de set­mana també ha ser­vit perquè la ciu­tat esta­bleixi lli­gams amb altres viles euro­pees que orga­nit­zen cele­bra­ci­ons simi­lars amb la figura de sant Jordi com a refe­rent i pro­ta­go­nista. L'any
pas­sat, una dele­gació de la ciu­tat holan­desa de Bee­sel ja va visi­tar
la set­mana medi­e­val per conèixer-ne el fun­ci­o­na­ment. Enguany la
visita ha tin­gut una recepció ofi­cial del con­sis­tori de Mont­blanc a la
ciu­tat que cada set anys orga­nitza el Dra­aks­teken, la matança del drac.

Els únics visi­tants no espe­rats han estat els ins­pec­tors de la Segu­re­tat Social que han triat aquests dies de festa i pun­tes de feina per fur­gar entre els esta­bli­ments d'hos­ta­le­ria de la vila. Una actu­ació que ha gene­rat certa mala maror que s'ha anat diluint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.