Societat

Vida social

Tornar a començar

Una sèrie de la Xarxa de Televisions Locals recull casos de persones que han hagut de reconduir la seva vida

Dues de les històries escollides les protagonitzen un noi de Lladó i una dona de Banyoles

Has fet dinou anys, estàs jugant amb el Figueres a segona B de futbol, sembla que tens un bon futur al davant i, en qüestió de segons, la teva vida fa un tomb inesperat. És el que li va passar fa setze anys a en Jan Millastre, de Lladó: un accident laboral a la fàbrica de productes químics on treballava li va causar cremades al 90% del cos i el va deixar a les portes de la mort. A la Lídia Espinosa, que viu a Banyoles, un dia el metge li va comunicar que no podria tenir fills. Per a ella, que tenia la maternitat com a objectiu vital, va ser com si el món li caigués al cim. Ni en Jan ni la Lídia no van donar-se per vençuts, sinó que aquells fets van esdevenir per a ells un punt d'inflexió, a partir del qual van reprendre les seves vides. En Jan, que rep una pensió d'invalidesa, col·labora amb diverses organitzacions solidàries relacionades amb gent amb discapacitats, i la Lídia –arquitecta tècnica de 44 anys– ara té dos fills i una filla adoptats. Els seus són dos dels tretze casos que recull Corall, una sèrie de dotze capítols de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) i la productora Laneta que aquesta nit (23 h) estrena Televisió de Girona i demà (00.20 h) comença a emetre Canal 10 Empordà. També es podrà veure pel portal www.wearedo.tv. Les tretze històries han estat seleccionades prèviament d'entre desenes de propostes que ciutadans anònims havien fet arribar a Laneta a través de la xarxa.

“No és l'explicació d'un drama, sinó la narració de com ens n'hem sortit, es planteja en clau positiva”, coincideixen a descriure en Jan i la Lídia.

Aquesta manera d'enfocar-ho és una de les peculiaritats de Corall. L'altra és, sens dubte, el format. “Consisteix en una barreja de gèneres: parteix d'una recerca documental i d'entrevistes, però són els mateixos protagonistes els que ho van narrant”, aclareix el director, Pol Orpinell, per a qui aquesta sèrie és una experiència nova, ja que fins ara havia treballat en documentals, clips musicals i publicitat.

El guió és obra del poeta Martí Noy. Els protagonistes s'interpreten a ells mateixos –no hi ha una veu en off que faci de narrador– a través dels textos de Noy, o s'expressen a la seva manera, com si fos una entrevista. “És com un conte poètic”, resumeix Orpinell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

La pluja no estalvia una campanya forestal “molt complicada” al Camp de Tarragona

Reus
EDUCACIÓ

Pineda demana vint places més de llar d’infants per atendre l’augment de l’I2

Pineda de Mar

Enderrocaran el convent de les carmelites descalces per fer-hi pisos de luxe

girona
SOCIETAT

Buseu, el poble abandonat del Pallars que serà reconstruït per fer-hi ecoturisme

Baix Pallars
SOCIETAT

Trenta-tres patinets elèctrics denunciats en una setmana a Lleida

Lleida
SOCIETAT

Un jutjat autoritza fer fora els ocupes de l’antic institut B9 de Badalona

Badalona

350 activitats per disfrutar aquest estiu als barris gironins

girona

La deixalleria activa el servei de 24 hores els set dies de la setmana

CALONGE I SANT ANTONI
societat

La taxa de víctimes de violència de gènere a Catalunya se situa en 13,8 per cada 10.000

barcelona