Urbanisme

El POUM de Figueres anirà al ple després d’aquest estiu

Inicialment s’havia previst fer-ho al juny, però l’allargament del període d’exposició pública i la tramitació no ho han permès

Lladó subratlla que són a temps que hi hagi POUM aquest mandat

El pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) actual (aprovat el 1983), inefectiu i caducat, acabarà estant vigent 40 anys. La tramitació del nou està avançant amb lentitud però dins dels terminis previstos i, tal com va assegurar ahir l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, estarà aprovat definitivament dins d’aquest mandat. “Anirem a les eleccions amb el POUM de Figueres renovat”, va manifestar taxativament l’alcaldessa.

El període d’exposició pública del nou pla d’ordenació urbanística de Figueres es va tancar el 7 de novembre de l’any passat. Es van presentar fins a 270 al·legacions al text, la majoria de les quals provenien de particulars. Les al·legacions presentades les va revisar el grup redactor, que les va resoldre una per una i, un mes després, es va redactar un text refós que ara és en mans de la Generalitat, que és l’ens que hi haurà de donar el primer vistiplau. S’havia calculat que el retorn d’aquest text validat a Figueres tindria lloc al juny per poder-lo sotmetre a l’aprovació provisional del ple. Però això no serà possible.

Diverses circumstàncies han allargat els terminis. L’alcaldessa Lladó explicava ahir que la intenció era aprovar-lo al juny, “però l’allargament de l’exposició pública no ho ha permès”. “Hi vam donar un tràmit d’audiència més llarg perquè després de l’aprovació inicial [26 de juliol de l’any passat] teníem l’agost inhàbil i vam preferir allargar l’exposició pública”, assenyalava.

Exposava que el nombre d’al·legacions presentades tampoc és gaire gran. “En un POUM de la magnitud del de Figueres, no és res exagerat”, deia. No només l’allargament de l’exposició pública ha estat la causa de l’endarreriment: “Hi ha hagut molta predisposició per anar-se reunint amb tothom que demanava visita. Això ha fet que l’elaboració de l’informe [ara en mans de la Generalitat] s’hagi demorat una mica, perquè les institucions han trigat a respondre”, puntualitza.

No hi haurà, de tota manera, “cap inconvenient”, assegura Lladó, perquè estigui aprovat dins d’aquest mandat. “Urbanisme ens ha assegurat que podria fer una reunió extraordinària a l’octubre [inicialment, tenia reunions previstes al setembre i al novembre]. Això facilitaria poder-hi donar el vistiplau definitiu de l’Ajuntament a finals de setembre o a principis d’octubre.” Si aquest termini s’acaba complint, voldrà dir que el text quedaria definitivament llavors en mans de la comissió d’Urbanisme de la Generalitat, que ja només hi hauria de donar el darrer vistiplau.

Dit d’una altra manera, hi hauria gairebé mig any més en l’horitzó, abans de les eleccions, perquè es donés el vistiplau definitiu al text, que passaria a suplir l’aprovat l’any 1983.

LA XIFRA

270
al·legacions
es van presentar al text aprovat inicialment i es van haver de valorar una per una.

LA FRASE

Anirem a les eleccions amb el POUM de Figueres renovat
Agnès Lladó
ALCALDESSA DE FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.