Urbanisme

urbanisme

UP demana canviar el pla urbanístic de Lleida en favor del sòl agrari

El sindicat lamenta que el PDU prevegi la re-classificació a sòl urbanitzable de 1.280 hectàrees que avui no ho són

Unió de Pagesos (UP) vol un replantejament del Pla Director Urbanístic (PDU) de Lleida per salvaguardar el futur del sòl agrari. El sindicat agrari demana que el sòl no urbanitzable que no formi part de cap polígon industrial previst no perdi aquesta condició i lamenta que el PDU prevegi la re-classificació de 1.280 hectàrees de sòl no urbanitzable a urbanitzables, segons informa ACN. Pel sindicat agrari, aquesta re-classificació prevista és lluny de preservar el valor agronòmic de l’Horta de Lleida.

En relació al document Anàlisi d’Afectacions Agràries que acompanya el pla director, UP considera que presenta “moltes deficiències” perquè, per exemple, no recull una descripció exhaustiva ni precisa de l’activitat agrària en l’àmbit afectat, o perquè no té en compte l’impacte directe per a les finques agràries existents. UP recorda que el PDU no pot anar en contra de la normativa sectorial pel que fa a les explotacions ramaderes i que és necessari aplicar el criteri de reciprocitat per a les noves construccions no agràries –la normativa sectorial, afegeix, exigeix una distància adequada perquè les explotacions agràries puguin desenvolupar-se amb normalitat.

El sindicat demana retirar del PDU la previsió d’admetre activitats de risc per a la seguretat de les persones i del medi ambient que considera que es concreten en 150 hectàrees al polígon de Torreblanca.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.