Societat

Jornades de l'escamarlà i el peix al cap de Creus

Una vintena de restaurants de l'Escala també fan les jornades del suquet

Els municipis de Llançà, el Port de la Selva, Colera i Portbou, tots de la zona de “la mar d'amunt”, celebren fins al 29 de juny la primera edició de les Jornades Gastronòmiques de l'Escamarlà i el Peix del Cap de Creus, per donar valor a la gastronomia local. Durant dos mesos, un total de 24 restaurants dels quatre pobles oferiran diversos menús, en què els productes estel·lars seran el peix i l'escamarlà del cap de Creus. Un dels objectius de la campanya és donar a conèixer els productes de qualitat de la zona a l'inici de la temporada turística.

L'oferta de menús estarà acompanyada de nombroses activitats relacionades amb el món culinari, que potenciaran els productes i l'entorn de la zona, com passeigs en barca pel litoral del nord de la Costa Brava, visites a vinyes i cellers, tasts d'olis, la mostra d'art contemporani dedicada al vent Tramuntanart, o inclús un festival de màgia amb una mostra de sabors.

El suquet, a l'Escala

També entorn del peix, l'Escala celebrarà del 5 al 25 de maig les XIX Jornades del Suquet, en què gairebé una vintena de restaurants oferiran menús de cuina elaborada amb diverses versions del tradicional suquet de peix. Tots els menús tindran com a element en comú la famosa anxova de l'Escala, que serà el producte principal dels primers plats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet