Societat

Jornades de l'escamarlà i el peix al cap de Creus

Una vintena de restaurants de l'Escala també fan les jornades del suquet

Els municipis de Llançà, el Port de la Selva, Colera i Portbou, tots de la zona de “la mar d'amunt”, celebren fins al 29 de juny la primera edició de les Jornades Gastronòmiques de l'Escamarlà i el Peix del Cap de Creus, per donar valor a la gastronomia local. Durant dos mesos, un total de 24 restaurants dels quatre pobles oferiran diversos menús, en què els productes estel·lars seran el peix i l'escamarlà del cap de Creus. Un dels objectius de la campanya és donar a conèixer els productes de qualitat de la zona a l'inici de la temporada turística.

L'oferta de menús estarà acompanyada de nombroses activitats relacionades amb el món culinari, que potenciaran els productes i l'entorn de la zona, com passeigs en barca pel litoral del nord de la Costa Brava, visites a vinyes i cellers, tasts d'olis, la mostra d'art contemporani dedicada al vent Tramuntanart, o inclús un festival de màgia amb una mostra de sabors.

El suquet, a l'Escala

També entorn del peix, l'Escala celebrarà del 5 al 25 de maig les XIX Jornades del Suquet, en què gairebé una vintena de restaurants oferiran menús de cuina elaborada amb diverses versions del tradicional suquet de peix. Tots els menús tindran com a element en comú la famosa anxova de l'Escala, que serà el producte principal dels primers plats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

La selectivitat no inclourà les lectures obligatòries a català i castellà a partir de l’any que ve

barcelona
urbanisme

Inspecció de Treball veu dèficits en la retirada d’Amiant a l’antiga Cacaolat

bacelona
Societat

Manresa implanta a tot el municipi un sistema avançat de recollida de residus

Manresa

Premi a un pla d’atenció a les insuficiències cardíaques de Bellvitge

L’Hospitalet de Llobregat
Medi ambient

L’Atles de biodiversitat de Barcelona incorpora 450 noves espècies

Barcelona
Salut

La calor incrementa el risc d’hospitalització per trastorns metabòlics i obesitat

barcelona

Creu Roja va atendre a les comarques gironines 32.263 persones en el 2023

GIRONA

El Consorci de Solius revisa a l’alça les tarifes per eixugar el dèficit pels tancaments

SANTA CRISTINA d’ARO

La unitat d’hospitalització a domicili del Trueta arriba als 200 pacients atesos en els set mesos

GIRONA