Administracions

El camp de futbol de Sant Antoni, nou punt de trobada

El projecte, que entra en la segona fase, també ha incorporat importants canvis, com ara la resolució de mancances i un ascensor per fer un itinerari per a les persones amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ja disposa de l’aprovació definitiva del projecte bàsic i d’execució de la segona fase dels vestidors i les graderies del camp de futbol de Sant Antoni. És una obra que, tot i ser impulsada durant el passat mandat, ha de contribuir a la modernització d’aquest equipament i per aquest motiu el nou equip de govern hi ha incorporat notables millores. El projecte de les noves graderies ha comportat la demolició de l’actual edifici de vestidors, que serà reemplaçat per un de nou que tindrà la particularitat de generar un mirador.

Un detall important afecta el projecte. L’estudi de l’edifici actual ha permès de trobar mancances que cal resoldre, especialment pel que fa a normativa d’accessibilitat –amb la instal·lació d’un ascensor–, en els acabats interiors, en l’aïllament tèrmic de l’edifici i en les instal·lacions de producció d’aigua calenta sanitària, calefacció i ventilació. El projecte de reforma situa la inversió necessària per adequar els vestuaris en 250.000 euros.

Moure l’escala

La proposta consisteix a substituir l’escala metàl·lica situada a la façana est de les graderies per una escala amb major capacitat i que en dos trams continus permet d’arribar a una plataforma que se situa al nivell superior de les graderies. Aquesta plataforma, a banda de permetre la connexió entre l’escala i les graderies, també permet de generar un espai utilitzable en l’àmbit de planta baixa que es destinarà a les instal·lacions definitives de producció d’aigua calenta sanitària, calefacció i ventilació.

D’altra banda, també es preveu d’instal·lar un ascensor que ha de permetre de definir un itinerari adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda. L’escala metàl·lica existent es traslladarà a la façana oest, de forma que es milloraran les possibilitats d’accés i evacuació de l’espai de les graderies.

Pel que fa a la resta de la proposta, aquesta consisteix en la definició dels acabats dels vestuaris, principalment paviments i enrajolat de paraments verticals. La definició d’un acabat de façana que resolgui l’aïllament tèrmic de l’edifici, que en aquest cas es resol amb una façana ventilada amb un acabat exterior de xapa metàl·lica plegada. L’objectiu, a banda de fer els acabats, és solucionar alguns dèficits de l’edifici actual pel que fa principalment al compliment del codi tècnic de l’edificació i a la llei d’accessibilitat.

Altres inversions

El 2019, l’Ajuntament ja va invertir 563.460 euros en els camps de futbol del municipi, la qual cosa va presentar una important millora d’aquestes dues instal·lacions esportives. Una de les actuacions més impactants, precisament pel que a transformació, serà la del camp de Sant Antoni, amb la construcció d’aquests nous vestidors. La renovació de la gespa del camp de futbol de Calonge va ser també una prioritat, perquè es tractava d’un tema pendent que hi havia al municipi.

LA XIFRA

250
euros
és el cost de la inversió necessària per adequar els nous vestuaris del camp de Sant Antoni.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Torroella refarà el carrer Fàtima, on un esvoranc va engolir un camió a la tardor

TORROELLA DE MONTGRÍ

A Olot, èxit de la prova pilot per tenir llars sostenibles

OLOT

Pas en ferm per a l’ampliació del polígon Logis Empordà

El far d’empordà

Dutxa adaptada i municipal per a la gent gran de Parlavà

PARLAVÀ

Adjudiquen la reforma de la plaça Germans Sàbat

girona

Reasfalten la C-66, a la Bisbal, pel carrer Ample

LA BISBAL D’EMPORDÀ

L’Estat destina 5,75 milions al litoral català

barcelona
Medi ambient

Els moviments pel clima exigeixen més mesures a curt termini

Reclamen l’eixamplament del riu Tordera

blanes