Medi ambient

Enologia

Els cellers del Pallars s'especialitzen en vi ecològic

Un tècnic assessorarà aquells cellers que hi estiguin interessats

L'Ajun­ta­ment de Tremp ha orga­nit­zat aquest dijous i diven­dres el semi­nari Viti­cul­tura ecològica i bio­dinàmica en què par­ti­cipa tot el sec­tor viti­vinícola del Pallars i a través del qual es vol apro­fun­dir en aquests dos tipus de cul­tius perquè els cellers del ter­ri­tori puguin valo­rar les pos­si­bi­li­tats de tre­ba­llar-hi. El semi­nari es va impar­tir al cen­tre cívic Tar­ra­quet i va anar a càrrec de Joan Rubió, que va ser enòleg de Reca­redo i que ara diri­geix el seu propi pro­jecte de viti­cul­tura a Cal Tiques, a Santa Mar­ga­rida i els Mon­jos, i a la Bauma de les Deve­ses, al Ber­guedà. També tre­ba­lla en la recerca de vari­e­tats autòcto­nes.

Els cellers han pogut conèixer en dues ses­si­ons amb con­tin­gut teòric però també amb una part d'exem­ples pràctics els prin­ci­pals pro­ble­mes cau­sats per l'acti­vi­tat agrícola sobre el sòl, el cul­tiu ecològic, les bases filosòfiques i agronòmiques del cul­tiu bio­dinàmic, els pre­pa­rats bio­dinàmics i la seva uti­lit­zació i l'ela­bo­ració del com­post, entre altres temes.

Aques­tes jor­na­des de for­mació són la con­ti­nu­ació del semi­nari que es va impar­tir el mes de juny sobre la mateixa temàtica i es com­ple­men­ten amb asses­so­ra­ments indi­vi­du­a­lit­zats a les dife­rents fin­ques dels par­ti­ci­pants. Uns asses­so­ra­ments que rea­litza el mateix expert Joan Rubió i que es duran a terme fins a finals de febrer. Actu­al­ment, el Pallars Jussà ja dis­posa de diver­sos cellers que tre­ba­llen amb cul­tius ecològics, els quals des­ta­quen el valor afe­git que aporta al pro­ducte final. L'acti­vi­tat està orga­nit­zada des del pro­grama Al teu gust, ali­ments del Pallars, de l'Ajun­ta­ment, que dona suport als dife­rents cellers de la comarca a través de diver­ses acci­ons for­ma­ti­ves i de pro­moció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia