Medi ambient

pesca

El projecte Sèpia centra l'esforç en les incubadores

Aquest any les multiplica per sis, es crea marca pròpia, hi haurà també sepieres visitables a l'Estartit i s'impulsen per primer cop unes jornades gastronòmiques al voltant de la sèpia

El projecte Sèpia iniciat l'any passat evoluciona i aquesta segona experiència centra ja els esforços a multiplicar per sis les incubadores de cefalòpodes. En la primera campanya, el projecte va aconseguir incubar un total d'11.400 ous de sèpia i 118.500 de calamar, que era el que donaven de si les dues incubadores. Ara, amb dotze, la cosa canvia i, després dels excel·lents resultats de l'any passat, aquest any han centrat els esforços a multiplicar els resultats, de manera que en els dos mesos de campanya ja s'han superat àmpliament aquestes xifres, i s'han recuperat ja uns 450.000 ous de calamar i uns 14.000 ous de sèpia.

Per economitzar esforços i poder centrar l'atenció en els resultats de l'experiència en les incubadores, aquest any el projecte Sèpia no col·locarà la línia de sepieres que es va posar l'any passat, on es calcula que es van dipositar uns 102.930 ous de sèpia i uns 868.500 ous de calamar. El que sí que està previst continuar mantenint i que fins i tot es reforçarà és la instal·lació de sepieres visitables amb l'objectiu de fer difusió del projecte i impulsar el vessant de recurs econòmic i turístic. Aquestes sepieres estaran a dos o tres metres de fondària, de manera que es tornarà a situar com l'any passat la que hi havia a les Muscleres Grosses davant de la costa d'Empúries. L'altra, que es posarà per primer cop, se situarà davant de la costa de l'Estartit.

Com a novetats d'aquest segon any, tenen la voluntat de crear una marca pròpia per destacar el producte de cara al consumidor. El projecte Sèpia vol tenir repercussió tant en el vessant mediambiental com en el de divulgació, però també pretén aconseguir un retorn econòmic per al pescador.

L'Ajuntament de l'Escala treballa en la potenciació d'un distintiu per als pescadors que comercialitzin sèpies de la zona, i l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic potenciarà unes jornades gastronòmiques centrades en la sèpia. Es faran durant la primera quinzena de juny i hi participaran una quinzena de restaurants.

El projecte Sèpia és coordinat pel biòleg Boris Weitzmann i el pescador escalenc Isaac Moya, amb el patrocini fonamental de l'Ajuntament de l'Escala i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Tenen una vintena de col·laboradors i han impulsat una campanya de micromecenatge.

LA XIFRA

14.000
ous de sèpia
és el nombre d'ous recuperats, que supera ja àmpliament el de tota la campanya passada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona