Medi ambient

medi ambient

El Baix Gaià compartirà la neteja de les aigües litorals

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), afectada per problemes econòmics greus, ha decidit cancel·lar aquest servei que realitzava des de feia anys

Davant la crisi, solucions. Els municipis de Torredembarra, Altafulla, Creixell i Roda de Berà s'autogestionaran la neteja de les aigües litorals aquest estiu. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), afectada per problemes econòmics greus, ha decidit cancel·lar aquest servei que realitzava des de feia anys i els quatre municipis del Tarragonès han posat en marxa l'operació Pelicà, nom amb què es coneix el tipus d'embarcació utilitzada per fer aquest servei a la línia de la costa.

“Aquesta és la resposta dels quatre municipis del Baix Gaià a la decisió de l'ACA. Tot i que tenim poca ocupació hotelera, sí que tenim molta residència familiar i les nostres costes han d'estar netes”, sentenciava Pere Font, regidor de Platges de Torredembarra. La intervenció té un cost de 6.000 euros que inclou el lloguer de l'embarcació i del patró que la governa i també el combustible. El port de Torredembarra ha cedit gratuïtament el lloguer de l'amarrador i els administratius dels ajuntaments han fet els tràmits. L'embarcació de neteja treballarà de dimarts a diumenge, entre les sis i les deu del matí “per evitar l'impacte visual als banyistes”, i la neteja no serà reticular sinó “puntual en les zones de les aigües litorals on faci falta”. La policia local col·laborarà amb una llanxa en la visualització de possibles residus dins del mar.

LA XIFRA

6.000
euros
és el cost de l'operació de neteja que inclou el lloguer de l'embarcació i del patró i el combustible.

Municipis que compartiran serveis

L'operació Pelicà és només el principi de l'acord de col·laboració que a partir d'ara desplegaran els quatre municipis del Baix Gaià en àmbits com ara l'esport i el turisme. “Cada municipi vol tenir lo seu i ens haurem d'acostumar a funcionar d'una altra manera i a unificar esforços en aquest temps de crisi”, apuntava Jordi Llopart, alcalde de Creixell. El batlle, que alertava de la problemàtica que apareix al seu municipi cada cop que plou fort i baixa el torrent, embrutant el mar, creu que ja és l'hora de mancomunar serveis i posar-los a l'abast de la ciutadania a través d'un servei de transport que ho faci accessible. Pere Font, però, recordava que en el cas de la neteja de la llera del riu pròxima al mar, la responsabilitat és de l'ACA: “Ara, en el cas de la neteja de les aigües del litoral hem hagut d'assumir una tasca de segon nivell que per a nosaltres és de primer nivell”, insistia el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona