Medi ambient

medi ambient

El PSC troba “bèstia” obrir les bosses de la brossa a Vidreres

La socialista Ruth Rosique ho considera una “mesura molt extrema” i aposta per multar només quan s'enganxi l'infractor in fraganti

Al carrer, veus a favor i en contra de la nova mesura

EL PSC de Vidreres, el principal partit de l'oposició, rebutja de ple la possibilitat que s'obrin les bosses de la brossa per detectar males pràctiques en el reciclatge, tal i com va avançar ahir aquest diari. Per Ruth Rosique, portaveu municipal del PSC, obrir les bosses d'escombraries és una “mesura bèstia” i “molt extrema” i considera que només es fa “per pressionar”.

“Hem de dedicar més esforç a la conscienciació en positiu que a sancionar”, va dir Rosique. Tot i això, no es desdiu de la possibilitat de multar, però només en cas que s'enganxi l'infractor in fraganti. El PSC va votar el reglament, però no s'hi incloïa l'obertura de les bosses.

El debat, també al carrer

L'opinió dels veïns és diversa. Ahir pels carrers de Vidreres es podien sentir veus en contra, com la d'Elena Quesada: “El que llenci la gent a les escombraries és molt íntim”, va apuntar. La violació de la intimitat va ser l'argument esgrimit per Emili Díaz, igual que Raquel Andrés, que va afegir: “Es una manera de saber de la vida de les persones.” També es van poder sentir veus favorables a la mesura, com la de Miquel Perals, que va assegurar: “Em sembla bé, perquè si s'ha de reciclar no es pot posar tot junt; es tracta de fer-ho bé.” Tant els uns com els altres van coincidir en la necessitat de fomentar el reciclatge.

LA FRASE

Això d'obrir les bosses d'escombraries és una mesura bèstia i molt extrema
Ruth Rosique
Portaveu municipal del psc i exalcaldessa de vidreres

Un centenar de multes a Blanes obrint bosses

Vidreres no és el primer municipi que obre les bosses de la brossa. A la mateixa comarca hi ha un altre cas, Blanes, on governa el PSC, que des de l'1 de gener d'aquest any també aplica la mesura. En aquests primers deu mesos, s'han fet un centenar de sancions detectant l'infractor a partir de l'obertura de la bossa d'escombraries, segons van explicar ahir a aquest diari fonts municipals. Es tracta de veïns, però també d'empreses i establiments. Les multes a què han hagut de fer front aquest centenar d'infractors han oscil·lat entre els 150 i els 700 euros. A Blanes, la recollida del rebuig i de la matèria orgànica es fa en dies alterns i les inspeccions pretenen detectar que es faci bé, perquè “quan una bossa és al carrer ja és propietat municipal”, van explicar les mateixes fonts. El mecanisme comença fotografiant la bossa. Després una inspectora municipal i un treballador de l'empresa de la recollida recullen la bossa i la porten a les instal·lacions de l'empresa, on l'obren i comproven si és correcte. Si no ho és, busquen algun element –majoritàriament factures– que permeti determinar l'amo de la brossa per multar-lo.

A Llagostera obren les bosses a la deixalleria. A Girona i Banyoles també, “en casos puntuals”, però només en casos on hi ha hagut denúncia o es deixi la bossa en un lloc incorrecte. A Figueres no s'obren. A Olot, tampoc. N'havien parlat, però ho han descartat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona