Medi ambient

No arriben les ajudes als llauradors afectats pels incendis d'enguany passat

La Unió de Llauradors i Ramaders assegura que tan sols percebran el 22% de les quantitats aparualades

La Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià, denuncia que les ajudes per minorar la malifeta dels incendis que afectaren el passat mes de juny diverses comarques valencianes, no arribaran més que en una quantitat mínima.

En opinió del sindicat agrari, ha hagut nombrosos problemes amb aquestes ajudes, el primer dels quals s'ha originat a les corporacions municipals que han hagut de gestionar-les i que tampoc no les han rebudes de la Generalitat Valenciana.

La segona raó per la qual les ajudes no arribaran a mans dels llauradors i ramaders, es deu a la complexitat i embolic en la tramitació d'aquestes, qüestió que ha fet desistir alguns dels sol·licitants.

La tercera raó per la qual s'han originat problemes, ha estat a l'hora de valorar els conreus afectats ja que, les quantitats assignades per arbres o per caps de ramat, han estat molt per sota de les taules d'indemnització general d'assegurances. De fet, hi ha varietats d'arbres que ni apareixen contemplades en les hipotètiques indemnitzacions.

De l'informe elaborat per la Unió es desprèn que per a ajudes agràries a causa dels incendis tan sols s'adreçaran 2 milions d'euros dels 9 previstos i anunciats. No obstant això, aquesta quantitat serà inferior a allò fet públic per l'Administració autonòmica, perquè es tracten d'assignacions però no es troben justificades.

Els termes municipals afectats per aquestos inconvenients son els d'Altura, Begís, Xèrica, Sacanyet, Teresa, Viver, Alboraig, les Alcubles, Andilla, Catadau, Carlet, Cortes de Pallars, Dos Aigües, Llíria, Macastre Millars, Montroi, Ral, Torís i Iàtova.

Però a més de tot aquest embolic, com que les ajudes se solapen amb les corresponents als incendis del 23 de setembre passat que afectà els termes de Xulella, Xestalgar, Bugarra, Pedralba i Llíria, tot queda en l'aire i, tal i com han comentat des de la Unió de Llauradors i Ramaders, “mai 9 milions d'euros van donar per a tant i els llauradors i ramaders obtindran tan pocs resultats i rendiments amb aquestes quantitats que considerem totalment insuficients”.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Quinze anys d’un bum simbòlic

Quinze anys d’un bum simbòlic

Sant Pere Pescador

El mirador sobre el Fluvià, a Olot, pren forma

OLOT

Fogars i Hostalric, pendents de les ajudes pel ‘Glòria’

FOGARS DE LA SELVA

Disputa sobre el patrimoni industrial del vi a Vilafranca

vilafranca del penedès

Nou col·lector per a la recollida d’aigües residuals del barri vell de Palamós

palamós

La plantilla de Ryanair no accepta més reduccions

GIRONA

El nou CAP d’Olot s’obrirà el segon semestre del 2021

OLOT
Bicicletada en contra de la variant de les Preses

Bicicletada en contra de la variant de les Preses

Les Preses

El pla director urbanístic de la Costa Brava, a debat

GIRONA