Medi ambient

MEDI AMBIENT

Les comunitats de regants del Baix Ter volen tenir més pes a la junta del parc natural

Presenten les al·legacions al decret de constitució de l'òrgan rector al límit del termini

Gent del Ter, Iaeden i el fòrum l'Escala-Empúries també ho han fet

L'Associació de Defensa Vegetal de l'Arròs de Pals, la Comunitat de Regants de la Presa de Colomers i la Comunitat de Regants del Rec del Molí de Pals van presentar ahir conjuntament al·legacions al decret de constitució de la junta rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Els representants dels agricultors qüestionen que s'adjudiqui la representació –preceptiva per llei– de la propietat privada a la Cambra de Comerç dins de l'òrgan gestor. També reclamen que es blindi la presència de les organitzacions agràries en el consell permanent –òrgan executiu de nou membres– i demanen que s'estableixin criteris per defensar quina de les tres organitzacions agràries és la “més representativa en l'àmbit del parc”.

Així mateix, es vol que la consulta preceptiva a la junta rectora que cal fer abans de l'aprovació del pla rector d'ús i gestió i del pla especial de protecció del medi natural i del paisatge sigui vinculant. Es considera que s'hauria de permetre a les entitats la delegació del vot a qui considerin pertinent. S'aprofita l'escrit, a més, per constatar diverses reivindicacions genèriques respecte del parc.

El desequilibri de GdT

El grup proteccionista Gent del Ter (GdT) considera que la representació de les entitats i organitzacions en l'òrgan rector del parc natural està “desequilibrada a favor de les entitats que s'aprofiten de la figura del parc per als seus negocis” i en detriment d'aquelles “que afavoreixen el parc”. Segons els seus comptes, el primer grup engloba setze de les entitats que figuren en el projecte de decret de la junta del parc, mentre que el segon grup n'engloba, al seu parer, quatre.

Al·leguen que hi ha interessos doblement representats, que cal obrir la representació a entitats de defensa del patrimoni cultural i al sector científic. També defensen que les entitats ubicades al Baix Ter són les que tenen legitimitat, i que la resta haurien de ser només assessores.

La Iaeden i el fòrum l'Escala-Empúries, per la seva banda, també han presentat al·legacions. Creuen que la proposta de composició no és l'encertada. Creuen que amb quaranta membres l'òrgan serà poc efectiu, i que les entitats de patrimoni històric no hi estan representades. El decret, al seu parer, té una mirada miop sobre el territori.

LA XIFRA

6
entitats.
Hi ha al·legacions de l'ADVAP, les comunitats de regants i tres entitats conservacionistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona