L'Ajuntament de Gandia crearà 27 llocs de treball en un taller d'ocupació que intervindrà l'Ermita de Santa Anna

La selecció de personal es realitzarà entre 81 persones desocupades majors de 25 anys de les professions d'obra, jardineria i electricitat

El regidor de Comerç i Ocupació, Antoni Gomar i el cap del Centre de Serveis Integrals i d'Ocupació Municipal, Carlos Marco, han informat que l'Ajuntament de Gandia posa en marxa un nou taller ocupacional per a intervindre en la restauració de l'Ermita de Santa Anna i del Calvari.

Aquest taller, subvencionat amb 545.000 euros per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, donarà treball a 27 persones desocupades de la ciutat.

Es tracta de la intervenció en el patrimoni arquitectònic rural de l'Ermita de Santa Anna i l'ambientació del seu entorn. El taller, servirà per actuar en els espais exteriors de l'Ermita i el Calvari, en el condicionament d'obra, jardineria i electricitat.

Antoni Gomar ha anunciat que « el més important és la creació de 27 llocs de treball, entre 81 persones inscrites a l'atur, que se seleccionaran segons les característiques, i que seran 9 per cada una de les tres professions específiques».

El regidor ha explicat que el Taller d'Ocupació «és per a persones majors de 25 anys, que estiguen a les llistes de l'atur. És per això que cal adreçar-se a les noves oficines del SERVEF de Gandia, per poder participar posteriorment en la selecció de personal».

Els treballs es realitzaran en un termini de 12 mesos, i la contractació es farà des de començament de l'activitat en desembre.

Gomar ha explicat que la intervenció sobre l'Ermita i els voltants, té un pressupost de vora 545.000 €, i està cofinançada per l'Ajuntament de Gandia i la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.

De la mateixa manera, aquesta acció complementarà la inversió que en formació per a generar ocupació a què l'Ajuntament de Gandia destinarà 830.000 € dels fons del Plan E de 2010.

L'Ermita de Santa Anna té una singularitat especial, situada al cim del turó, des d'allí es divisa tota la franja litoral de Gandia i bona part de la ciutat. A més, està lligada emocionalment a gran part dels gandians que triaven aquest enclavament a la muntanya, per anar a passar les pasqües.

La referència més antiga de l'Ermita que consta a l'arxiu municipal, és de 1.421. Però no va ser fins a 1.899 quan es va construir el Calvari, que actualment és l'accés.

Al llarg dels segles, s'han datat referències de pujades i baixades de la imatge de Santa Anna, per anar la Seu Col·legiata, en rogativa en casos de sequera o epidèmies.

És especialment significatiu, que era l'únic lloc per al culte religiós de Gandia, on es representava en Nadal, el drama litúrgic de l'Edat Mitjana «El Cant de la Sibil·la».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona