Política

Estat francès

Le Pen crida a articular l’oposició a Macron

La lider ultradretana assegura que els resultats d’aquest diumenge situen el seu partit en un lloc “excel·lent” de cara a les legislatives

La candidata derrotada a la segona volta de les presidencials critica els “mètodes deslleials” del seu rival

La líder del Reagrupament Nacional, Marine Le Pen, ha assegurat aquest diumenge que continuarà “compromesa amb França i els francesos” malgrat la derrota que els sondejos a peu d’urna li auguren a la segona volta dels comicis presidencials. De fet, ja ha engegat la seva campanya per les eleccions legislatives del proper mes juny amb una crida a articular una autèntica oposició a Macron.  

Marine Le Pen ha obtingut aquest diumenge un resultat millor que fa cinc anys, quan també es va enfrontar a la segona volta amb l’actual president, Emmanuel Macron, però tot i fregar el 42% dels vots no ha aconseguit derrotar el candidat liberal, que segons els sondejos obtindria el 58% dels suports.  El 2017 Macron va guanyar amb un aclaparador 66,1% dels suports davant el 33,9% de Le Pen.

La líder de l’ultradretà Reagrupament Nacional, que avui ha perdut les seves terceres eleccions presidencials, ha reconegut la victòria de Macron però ha denunciat els seus “mètodes deslleials”.

A més, ha considerat que aquests resultats representen “una veritable victòria” i “la prova del que representa el poble francès”. “Milions de compatriotes han triat el camp nacional i el canvi”, ha destacat.

En aquest sentit, ha estès la mà a “tots aquells, vinguin d’on vinguin, que vulguin agrupar-se i unir les seves forces contra la política d’Emmanuel Macron”. I és que segons ella, “el resultat històric d’avui ens ubica en un lloc excel·lent per tenir un gran resultat a les legislatives”. “La voluntat que tenim avui encara té més força”, ha afirmat.

Le Pen, que a la primera volta ha tingut per primera vegada un rival a la seva dreta, Éric Zemmour, ha augurat una llarga vida a l’extrema dreta francesa. “Ens han enterrat mil vegades i la història no ha donat la raó als qui esperaven la nostra desaparició”, ha avisat.