cultura

NUTRICIÓ / RECEPTARIS

eva garcia pagán

L’organització definitiva

Ada Parellada, gran divulgadora de la cuina a Catalunya, ja sigui per a grans o petits i autora prolífica, presenta a La cuina sostenible l’organització definitiva que tot cuiner domèstic agrairà. Fent servir com a estratègia la gestió més intel·ligent possible dels recursos al rebost, la idea és proporcionar una sèrie de trucs que demanin el mínim esforç i ofereixin el màxim rendiment, de manera que la inversió de temps en cuinar “ajudi a viure de les rendes, culinàriament parlant, la resta de la setmana”, segons explica. De fet, és força habitual a les famílies de treballadors que mengen de tàper cuinar un dels dies del cap de setmana per omplir la nevera i el congelador de plats llestos per escalfar. El que proposa l’Ada Parellada en aquest volum és una sèrie de preparacions bàsiques que després poden ser utilitzades en diferents plats així com una sèrie de receptes amb què elaborar el menú setmanal, que la cuinera ha simplificat només en els sopars, l’àpat que segur que es fa a totes les cases.

Per exemple, Parellada recomana preparar un quilo de cebes per fer sofregit que aguantarà deu dies a la nevera i es podrà fer servir en plats com crema de carabassa, lassanya de pollastre i xampinyons, nyoquis amb tomàquets secs i wok de calamars i verdures, entre d’altres, o sofregir la ceba amb tomàquet i guardar la base per fer cloïsses a la marinera, espaguetis, ous remenats... També proposa escaldar verdures (pastanaga, carabassó, mongetes...) i guardar-les a la nevera, bullir ous, patates o arròs i reservar-ho perquè, a l’hora de sopar, gairebé només falti fer el muntatge del plat. Intel·ligent i fàcil de seguir amb les pautes de l’autora.

LA CUINA SOSTENIBLE
Ada Parellada
Editorial: Columna Barcelona, 2018 Pàgines: 256 Preu: 21,90 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona