Xavier Bosch: «La corrupció ho empastifa tot»

Els peri­o­dis­tes Xavier Bosch i Albert Llimós, gua­nya­dor i fina­lista del premi Sant Jordi, res­pec­ti­va­ment, van ser ahir a la lli­bre­ria La Capona de Tar­ra­gona per pre­sen­tar les seves novel·les pre­mi­a­des, edi­ta­des per Proa. El pri­mer, Se sabrà tot, retrata les rela­ci­ons d'interes­sos i xan­tat­ges que s'esta­blei­xen entre les elits polítiques i els mit­jans de comu­ni­cació en una Bar­ce­lona real, amb ter­ro­ris­tes isla­mis­tes, pros­ti­tució a la Ram­bla i espe­cu­la­dors immo­bi­li­a­ris. «La cor­rupció ho empas­tifa tot», apunta Xavier Bosch, que hi afe­geix: «Tant de bo els mit­jans depen­gues­sin menys del poder polític.» El pro­ta­go­nista del seu lli­bre és el direc­tor del ter­cer diari de la ciu­tat, el Crònica, que dimi­teix del càrrec al cap de pocs mesos de ser-hi. Una situ­ació paral·lela a la situ­ació per­so­nal de l'autor, ja que el mateix Xavier Bosch va dei­xar la direcció de l'Avui, càrrec que va ocu­par entre 2007 i 2008.

Els res­pon­sa­bles de la lli­bre­ria La Capona també van con­vi­dar ahir el fina­lista del Sant Jordi, el peri­o­dista llei­datà Albert Llimós (Tor­re­far­rera, 1981). La seva obra, La dona que fugia de la boira, retrata la tra­jectòria vital d'una dona, la Teresa, nas­cuda a prin­cipi del segle XX en un poble a prop de Lleida i que des de ben jove­neta s'ha d'espa­vi­lar en situ­a­ci­ons difícils, agreu­ja­des per situ­a­ci­ons històriques també difícils, com ara la Guerra Civil i el fran­quisme. La pro­ta­go­nista «és un tipus de per­so­natge amb el qual es poden sen­tir iden­ti­fi­ca­des mol­tes dones», va expli­car ahir l'autor, que s'estrena amb aquesta novel·la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.