Arts escèniques

Pobles units pel teatre

El segon cicle de teatre familiar L’Empordanet a Escena programa 10 espectacles professionals en altres tants pobles petits, entre els mesos de gener i maig

“Aquesta és una espècie de subcomarca que no existeix oficialment però que està formada per una sèrie de pobles que estan vinculats a l’institut escola de Verges, que han impulsat un club de futbol en comú i que, des de l’any passat, comparteixen també un cicle de teatre familiar”, explica l’actor Pep Vila, director i programador del cicle de teatre familiar L’Empordanet a Escena . El cicle, que celebrarà la segona edició entre els mesos de gener i maig, és un projecte d’Estat Particular –la companyia i espai teatral que Vila té a Tor (Baix Empordà)–, en col·laboració amb els ajuntaments de Verges, la Tallada d’Empordà, Parlavà, Jafre, Ultramort, Bellcaire, Colomers, Foixà, Rupià i Garrigoles. Aquest projecte per portar espectacles professionals a pobles petits que, d’una altra manera, no podrien accedir a aquest tipus de programació, té el suport de la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat i el Consell Comarcal del Baix Empordà.

L’any passat, L’Empordanet a Escena es va posar en marxa amb 10 funcions d’altres tants espectacles en aquests 10 pobles, i l’èxit de la proposta es va demostrar amb els plens que van obligar a programar tres funcions més. En total, van assistir als espectacles del cicle un total de 1.300 espectadors. A més, a la primera edició ja es va poder constatar que “la gent circulava” d’un poble a un altre.

En aquesta segona edició s’han programat 10 espectacles més, sempre a les 5 de la tarda i amb una entrada de 5 euros. Ja es planteja la possibilitat d’obrir una segona funció a les 18.15 h –només quan s’exhaureixin les localitats de la primera– per als espectacles programats a Verges, Colomers i Rupià, perquè les sales tenen un aforament reduït.

Verges obrirà el cicle el 13 de gener amb Momo, versió lliure de la història de Michael Ende, a càrrec de la Companyia Anna Roca. El 20 de gener, a Colomers s’hi podrà veure Gnoma, de Pea Green Boat. Quo no vadis, de La Pera Llimonera, arribarà el 3 de febrer a Bellcaire, i El carreró de les bruixes, de Poca Cosa Teatre, el 17 de febrer a Foixà. Al març s’han programat tres espectacles: Nàufrags, de La Industrial Teatrera, el dia 3 a Ultramort; Mr. Màgic, del Mag Txema, el 17 a Jafre, i Adeu Peter Pan, de Festuc Teatre, el 31 de març a la Tallada. El porquet que volia veure el món des de dalt, d’Animamundi Teatre, es representarà el 14 d’abril a Rupià, i En Jantotlifan, de L’Estaquirot Teatre, el 28 d’abril a les Olives (Garrigoles). El cicle es clourà el 5 de maig amb Un número infinit, del trapezista Andreu Casadellà, a Parlavà.

En aquesta segona edició, el cicle estrena abonament per als 10 espectacles (37,50 euros), forfet familiar (15% de descompte) i un web que permet adquirir entrades anticipades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

El gironí Joan Jaile publica la novel·la juvenil ‘Thanda Arlooise i el despertar de la màgia’

girona
música

Anuel AA serà el cap de cartell del Mediterranea Festival de Roses

roses
Cultura

Mor Alice Munro, Premi Nobel de literatura el 2013

ARTS EN VIU

Peralada estrena una òpera feminista i un viatge per la música del cine d’Almodóvar

BARCELONA
cinema

Maria Ripoll adapta la novel·la ‘També això passarà’

Barcelona

Buenafuente inaugura l’exposició ‘Naturalment’

blanes
patrimoni

Comença la rehabilitació de l’església se Santa Maria de Sanaüja

Barcelona

Una escriptora gironina, guardonada als Premis Vila d’Ascó

girona
art

El Museu d’Història de Catalunya repassa 50 anys del Viladecans cartellista

Barcelona