Altres

“Ho tornarem a fer”

Fel Fai­xe­das i Raül Cua­dras ja ho han tor­nat a fer: aquest dis­sabte pas­sat a l’hotel Palau de Bella­vista de Girona van donar el tret de sor­tida a una nova edició del Fes­ti­mams, amb fórmula reno­vada i tren­cant mot­lles. El pri­mer con­vi­dat no era un artista en sen­tit lite­ral però sí tot un show­man, Joan Laporta, en un duet de pre­gun­tes i res­pos­tes amb Albert Om. Hau­ria pogut ser només una tertúlia espor­tiva, o només política, o només un recull d’anècdo­tes tra­pe­lles sobre el backs­tage del Barça, però van ser les tres coses alhora, perquè Laporta no es talla i explica amb el mateix to des­ca­rat les inte­ri­o­ri­tats a la llotja del Ber­nabéu en la seva època de pre­si­dent del Barça, l’ambi­ent noc­turn al club Luz de Gas les nits de cele­bració fut­bo­lera i el seu rebuig de les bata­lle­tes polítiques en el camí cap a la inde­pendència i el seu suport al pre­si­dent Puig­de­mont. I com que tot el que pas­sava a Luz de Gas difícil­ment es pot repro­duir en un diari, ens que­da­rem amb la idea que ell també vol tor­nar-ho a fer. És el que va dei­xar clar a la pre­gunta de si es vol tor­nar a pre­sen­tar per pre­si­dir el Barça; i millor si pot ser amb Pep Guar­di­ola, així de clar. Va fer seu l’espe­rit de la frase “ho tor­na­rem a fer” per recu­pe­rar l’orgull culer. És el que volia sen­tir el públic que va rebre i aco­mi­a­dar el con­vi­dat amb crits de “pre­si­dent, pre­si­dent”; també és cert, com va dir l’Albert Om, que dis­sabte pas­sat el men­ja­dor de l’hotel Palau de Bella­vista per moments s’assem­blava molt al gol sud del Camp Nou.

L’altre al·lici­ent del Fes­ti­mans és la gas­tro­no­mia, ara amb la incor­po­ració dels vins de la DO Empordà i dels pro­duc­tes amb segell Girona Excel.​lent. “Hem por­tat el millor del millor”, va resu­mir el peri­o­dista gas­tronòmic i ideòleg de Girona Excel·lent, Sal­va­dor Gar­cia Arbós. Només a tall d’exem­ple, entre altres deli­ca­de­ses: anxo­ves de l’escala (M. Sureda); taula de for­mat­ges amb Mari del Mas Marcè, Cofat de la Xique­lla; fusta d’embo­tits amb pel­truc blanc de ca l’Homs, cap de llom d’ale­many; caneló de ros­tit i amb salsa de foie celler de Coll­verd i poma de Girona, i recuit de fon­teta i xuixó de can Cas­telló... Per tor­nar-ho a fer: pròxima tro­bada del Fes­ti­mams, el 8 de febrer, amb Joan Dausà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia