Altres

cultura digital

El Museu del Joguet fa un recorregut per la història de les videoconsoles

Una exposició temporal que s’inaugura demà recull de les imatges i noms de 130 de les principals consoles que han existit en diferents països des del 1972 fins a l’actualitat

Exhibeix una acurada selecció de les 20 principals consoles de la història, que formen part de la important col·lecció particular del figuerenc Josep Maria Frigola

L’entre­te­ni­ment digi­tal, des de la seva apa­rició fa més de 50 anys, ha modi­fi­cat la manera d’enten­dre el joc i ha influït de manera notòria sobre altres àmbits i expres­si­ons cul­tu­rals.

La seva història, des de l’apa­rició de la Mag­na­vox Odys­sey l’any 1972 i fins l’actu­a­li­tat, ha anat paral·lela al progrés tec­nològic: des dels fla­mants tele­vi­sors amb moni­tors Tri­ni­tron, als apa­rells d’alta fide­li­tat, inter­net, la rea­li­tat aug­men­tada i fins als telèfons intel·ligents.

La història de les con­so­les de vide­o­jocs és una part cab­dal de la història de la cul­tura digi­tal: els dife­rents models son el tes­ti­moni de sis­te­mes tècnics i desen­vo­lu­pa­ments sum­ma­ment inno­va­dors en el seu moment, però que en cert moment van que­dar superats pel canvi acce­le­rat de la tec­no­lo­gia.

El Museu del Joguet de Cata­lu­nya , a Figue­res, inau­gura demà (a les set de la tarda) una expo­sició tem­po­ral des­ti­nada a ofe­rir un recor­re­gut per la història de les vide­o­con­so­les, amb un recull de les imat­ges i noms de 130 de les prin­ci­pals con­so­les que han exis­tit en dife­rents països des del 1972 fins a l’actu­a­li­tat. Així mateix, exhi­beix una acu­rada selecció d’exem­plars de les 20 prin­ci­pals con­so­les de la història, que for­men part de la impor­tant col·lecció par­ti­cu­lar del figue­renc Josep Maria Fri­gola, expert en els vide­o­jocs i en el mon de les màqui­nes recre­a­ti­ves (Arcade), for­mada, entre altres, per un fons de 130 con­so­les dife­rents i totes en fun­ci­o­na­ment, 138 pla­ques de cir­cuit imprès de vide­o­jocs Arcade, lli­bres espe­ci­a­lit­zats i mate­ri­als audi­o­vi­su­als i acces­so­ris. Aquesta col·lecció reu­neix exem­plars únics, així com una excel·lent repre­sen­tació d’exem­plars fabri­cats a Cata­lu­nya, atès que des de la dècada de 1980, con­si­de­rada l’edat d’or dels vide­o­jocs, Cata­lu­nya ha estat un impor­tant cen­tre de desen­vo­lu­pa­ment i fabri­cació de vide­o­jocs.

Com­ple­men­ten l’expo­sició tres jocs de màqui­nes recre­a­ti­ves amb els que les per­so­nes visi­tants podran jugar lliu­re­ment a Tetris, Super Mario i Street Figh­ter. Així mateix una selecció de 50 vide­o­jocs jocs de la sèrie Game & Watch, les popu­lars maqui­ne­tes portàtils, desen­vo­lu­pats per Nin­tendo entre 1980 i 1991.

L’expo­sició romandrà oberta a la Sala Oberta del museu fins al 30 de setem­bre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.