Cultura

El Peccat, a Montornès del Vallès

El Departament de Cultura ha redactat el Pla d'Equipaments Culturals de Catalunya (Peccat 2009-2019) amb el qual pretén garantir l'accés a la cultura arreu del territori. L'informe és a exposició pública. El quadre final valora que hi ha 295 dèficits.

BIBLIOTECA PÚBLICA

La Llei 4/1993 ordena el sistema bibliotecari de Catalunya. La seva capacitat de servei es regeix estrictament pel cens del municipi. Actualment n'hi ha 160 d'adequats distribuïts pel territori. A 120 municipis s'han detectat dèficits. La referència nacional és la Biblioteca de Catalunya.
ES PREVEU:
Biblioteca local (5.000 habitants): el fons total suma 12.500 documents distribuïts en coneixement (6.300), ficció (3.750) i música i imatge (2.450). Disposa de 9.750 documents per al públic en general i 2.750 específics per a lectors infantils. Es preveuen 90 títols de diaris i revistes.

CENTRE CULTURAL

El Peccat garanteix per primer cop una xarxa d'aquests equipaments per facilitar l'accés a la cultura als punts més allunyats de les capitals culturals. El programa d'aquests equipaments s'ha definit tenint en compte el quadre d'activitats més habituals que s'ha de desenvolupar en aquest tipus d'espais, prenent com a referència les propostes de la taula de treball. En aquest cas, el programa diferencia les activitats següents: –Dinamització cultural –Formació artística i d'àmbit relacional –Foment de la creació i difusió –Divulgació –Cessió d'espais –Coordinació Actualment n'hi ha 41 d'adequats distribuïts pel territori. A 29 municipis s'han detectat dèficits. No es preveu crear un esquema d'equipaments jeràrquic i territorial. En aquesta hipòtesi, però, el Centre Cultural de Girona seria un equipament intermedi i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el d'àmbit nacional.
ES PREVEU:
Equipament bàsic: 950 metres quadrats en què hi ha un espai d'exposició (60m), una sala polivalent –amb escenari integrat (388m)–, camerinos (30m) i tallers (210m).

ESPAI ESCÈNIC

La taula de treball d'equipaments d'arts escèniques i musicals ha remarcat la necessitat d'atribuir un ampli ventall d'usos i activitats a aquests equipaments per tal d'obtenir-ne el màxim rendiment artístic, cultural i social. S'hi han de poder fer activitats com ara: –Representacions d'espectacles i audicions musicals davant d'un públic comprès des de 200 fins a 800 espectadors asseguts, i, en el cas de les sales de volum únic, des de 700 fins a 1.360 espectadors drets –Assajos d'arts escèniques i musicals –Activitats de dinamització comunitària Els equipaments han de permetre fer-hi simultàniament activitats diferents. Actualment n'hi ha 103 d'adequats distribuïts pel territori. A 103 municipis s'han detectat dèficits. Són equipaments intermedis el Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER), el de Terrassa (CAET) i el de Salt-Girona. La referència nacional és el Teatre Nacional de Catalunya i L'Auditori.
ES PREVEU:
Equipament local: 1.605 metres quadrats en què hi ha foyer del públic (310m), un escenari (180m), un espai per a espectadors amb grades retràctils (355m), camerinos (148m) i una sala d'assaig (173m). Capacitat per a 400 espectadors. L'equipament actual es considera insuficient.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Crítica
teatre

Meravellosa ‘transsubstanciació’ dels Serrano

Silvestre Vilaplana
Novel·lista

“A València, l’extrema dreta té impunitat total”

Barcelona
Cultura

La Fundació Josep Pla celebra el 50è aniversari

Palafrugell

Gemma Medina guanya el Premi Llucieta Canyà de Crítica Literària

La bisbal d’empordà

Mor l’actriu Concha Velasco als 84 anys

barcelona
Crònica
música

D’un blues de Memphis a volar

Barcelona
Olot

La Mostra d'Olot celebra el 800 aniversari del primer pessebre

Olot
temporada alta

La Menuda fa un tomb a la proposta escènica per a la primera infància

girona
CULTURA

Mor Joan Moll, un dels grans pianistes de la seva generació