Cultura

Els Pepet i Marieta i els Culs Cults celebren 25 anys de música «falduda»

Els dos grups d'Ulldecona oferiran un concert a casa el dia 29 d'agost

Els Pepet i Marieta compleixen deu anys i els Culs Cults, 15. En total, 25 anys que volen commemorar plegats amb una festa a casa. Estaran acompanyats per antics membres de les dues formacions i músics amb qui han compartit trajectòria.

«Farem un repàs de temes que ja no fan part del repertori; en presentarem de nous i tocarem els 21 músics junts per primera vegada», diu Jordi Monforte, dels Culs Cults. A més, les dues bandes estan recollint fotografies i vídeos que editaran per projectar-los en una gran pantalla durant el concert.

Amb nous projectes

Totes dues formacions estan treballant en nous projectes. L'objectiu de Culs Cults és «autoproduir -nos un CD amb temes propis que ens serveixi per promocionar-nos més bé», explica en Jordi. Durant aquests anys el grup no ha fet el pas cap a la professionalització, la qual cosa no treu que ofereixin una quinzena de concerts cada any. De tots aquests quinze anys caldria destacar la decisió, a finals del anys noranta, d'abandonar altres ritmes i apostar pel reggae-ska que els caracteritza. Els Pepet i Marieta també volen entrar aviat a l'estudi per gravar el seu quart disc, que si es compleixen les previsions sortiria al mercat l'any vinent.

Molta sort

«Complir deu anys ha suposat molta feina, molta voluntat i també molta sort», explica en Josep Bordes, que parla de l'any 2004 com un any clau de la formació: «Vam guanyar dos concursos, l'Ebremúsic i l'Enganxa't a la Música, cosa que ens va permetre gravar el primer disc.» Després de Sempre hi ha un pedaç pa un descosit, vindria Xalera, el 2006 i La pelu, el 2008. De fet, fins aquell 2004, Pepet i Marieta s'havia de citar en singular: «Vaig començar tot sol i així em vaig presentar a l'Enganxa't, però una inoportuna tendinitis quan ja havia arribat a la final va fer que demanés ajut a uns amics. Vam tocar junts, vam guanyar i ja vam gravar el primer disc en grup», recorda en Josep. Després vindrien canvis en la formació i la definició musical d'una banda que sempre està atenta a tot allò que passa al territori i que destaca per les lletres descarades i per no descartar cap estil: des de la rumba a la jota, passant pel bolero o l'ska.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
còmic

‘El lliri blanc’, el nou àlbum d’Astèrix, a l’octubre

XAVIER ALDEKOA
PERIODISTA I ESCRIPTOR

“El Congo és més que nens soldat, hi ha mil realitats per explicar”

Girona
mÚSICA

Metro farà dissabte un homenatge a 50 anys de ‘hip-hop’ i a Geronación

girona
Llibres

Àngel Quintana presenta els seus records de París a Girona

Girona
llibres

Joan Cal parlarà a Les Voltes de ‘Crim al bancal’ amb Jordi Grau

GIRONA

Temporada Alta Iberoamèrica tanca la seva XI edició triplicant els espectadors del 2022

salt

Berga homenatjarà el poeta Jordi Cussà

berga

El Mago Pop compra un teatre als EUA com a base d’operacions

barcelona
barcelona

Rehabilitaran el Portal de la Pau com a centre d’interpretació i seu del port

barcelona