Cultura

El banyolí Pau Sarquella, premiat a Munic per una carnisseria de Celrà

L'arquitecte banyolí Pau Sarquella , de 28 anys, rebrà avui el vuitè premi internacional d'arquitectura Das Erste Haus (la primera casa), que atorga cada dos anys la prestigiosa revista alemanya Bauwelt a la Bau de Munic, la fira més gran del món d'arquitectura i construcció. Sarquella rep aquest guardó per la reforma de la carnisseria Germans Soler de Celrà, situada a peu de la carretera C-66, un projecte que ja ha rebut altres reconeixements: el premi Arquia/Próxima IV, en què va destacar davant de prop de 700 obres presentades per arquitectes amb menys de deu anys d'experiència, i el premi de l'Associació de Joves Arquitectes de Catalunya, en la categoria d'interiorisme. Els premis de Munic, dotats amb 5.000 euros, destaquen les cinc millors obres d'arquitectes joves, que han protagonitzat l'últim número de Bauwelt, amb la carnisseria de Celrà a la portada. Ara Sarquella treballa, amb Carmen Torres i Marc Riera, en el projecte de reforma d'un centre cívic de Palafrugell, i després de recollir el premi marxarà a exercir de professor durant sis mesos a la Universitat Chulalongkorn, de Bangkok (Tailàndia).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.