Economia

economia

escorxadors

Inspecció de Treball fa una visita a l’escorxador Le Porc Gourmet

Inspecció de Treball es va presentar ahir al matí a les instal·lacions de l’escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga (Osona) per comprovar-ne les condicions laborals i el compliment de la nova llei de cooperatives catalana, tenint en compte que la pràctica totalitat dels treballadors d’aquest escorxador provenen de dues falses cooperatives: TAIC i Clavial. La inspecció va generar molta expectació, ja que s’hi van presentar mitja dotzena de furgonetes i alguns vehicles de la Policía Nacional, el cos que té competències en matèria d’estrangeria (la gran majoria de treballadors de Le Porc Gourmet són d’origen estranger).

Josep Ginesta, secretari general de Treball, va explicar a aquest mitjà que la visita forma part “d’un seguit d’actuacions que van començar fa mesos”. Segons ell, en la inspecció “sorpresa, en calent” es va “obtenir informació de primera mà i sobre el terreny” que ara s’haurà de contrastar amb les denúncies presentades. Ginesta va avançar que hi haurà més inspeccions, ja que “el sector sembla que vol mantenir una pugna”, però es va mostrar convençut d’optar per la via del diàleg: “Les empreses hauran d’acabar pactant un model de treball raonable per a tothom.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia