Economia

L’economia catalana creix un 4,8 % interanual en el segon trimestre

Segons dades de l’Idescat de l’estimació avançada del PIB, l’increment va ser d’un 1,5% intertrimestral

El sector serveis manté un elevat ritme d’activitat

L’economia catalana va créixer un 4,8 % interanual en el segon trimestre de 2022, pel 6,4 % que va augmentar en els tres primers mesos de l’any, mentre que en taxa intertrimestral l’increment va ser d’1,5 %, quatre desenes superior a l’espanyola.

Segons l’estimació avançada per l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), el creixement del PIB català en el segon trimestre es va situar un punt i cinc desenes per sota de la variació experimentada per l’economia espanyola i vuit desenes per sobre de la UE-27 en el mateix període.

Segons les estimacions de l’avanç del PIB en volum del segon trimestre del 2022, faltaria un 1,1% per recuperar el nivell del PIB anterior a la pandèmia.

Segons informa l’Idescat, la variació interanual del PIB durant el segon trimestre de l’any, que és de 4,8%, representa una davallada d‘un punt i nou dècimes respecte de la del trimestre anterior (6,7%) i està influenciada pel fort creixement experimentat en el segon trimestre de l’any anterior (18,7%).

Després de la crisi provocada per la pandèmia i la posterior recuperació del 2021, el segon trimestre reflecteix un creixement notable de l’economia catalana, però amb un comportament desigual per branques d’activitat.

Així, el sector serveis manté un elevat ritme d’activitat (7,0%), mentre es registra un lleu creixement en la construcció (0,5%). En canvi, l’agricultura i la indústria mostren taxes de creixement negatives de l’1,6% i de l’1,5%, respectivament com a conseqüència de la guerra d’Ucraïna i l’increment generalitzats de costos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Can Bech ven salses gurmet als Estats Units

Palafrugell

El turisme frega els nivells prepandèmia a l’agost amb 2,5 milions de viatgers

Barcelona

Lleida reforça l’aposta pel model de bioeconomia

LLEIDA

L’encariment de l’energia amenaça el 25% de les pimes

barcelona

Riudellots vol engegar la primera àrea de promoció empresarial l’any vinent

RIUDELLOTS DE LA SELVA

Atorguen el premi Arjau d’Honor a Ferran Adrià

Roses

Abitare Kids inaugura la ‘boutique’ més gran d’Europa

Barcelona

La meitat de les pimes catalanes, en “risc de viabilitat” per l’encariment de l’energia

Barcelona

Els preus dels carburants continuen a la baixa

Barcelona