Economia

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors atribuït a la sequera

El Grup Freixenet ha anunciat avui un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per força major com a conseqüència de la sequera que afectarà treballadors de Freixenet i de Segura Viudas. L’empresa ja ha iniciat el procés administratiu davant el Departament d’Empresa i Treball i també ha traslladat la intenció d’aplicar l’ERTO als sindicats dels treballadors. La mesura per compensar la manca de raïm es començaria a aplicar a partir del mes de maig. Amb tot, l’empresa ha explicat que la intensitat variarà en funció del període de l’any i de l’evolució de la sequera.

El Grup Freixenet assegura en un comunicat que ha optat per aquesta mesura com un “exercici de responsabilitat” que vol “garantir l’operativitat del negoci i preservar l’empleabilitat per poder fer front a causes externes i de força major provocades per la greu sequera”.

L’empresa insisteix a recalcar que és tracta d’una “mesura excepcional” que s’emmarca en l’actual context de crisi, que s’ha traduït en una manca de raïm derivada de la sequera, que es remunta al 2021 i amb “especial afectació” durant l’any passat a la zona del Penedès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona
unió europea

Brussel·les acusa Apple d’incomplir la llei europea de competència amb l’App Store

barcelona
Carme Ponsa
Presidenta del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

“El Maresme turístic ha de ser més conegut internacionalment”

Malgrat de Mar
TECNOLOGIA

Implanten robots autònoms a S’Agaró Hotel

GIRONA

Confecció ben bé d’Olot

Olot

L’unicorn català Factorial surt de compres per créixer en talent

Barcelona
Joaquim Montsant
Director Territorial de Catalunya i Balears de Cesce

“L’empresa ha de millorar en l’ús d’informació per exportar”

Barcelona